Képzés a diáktanácsok tagjainak

Stabil városi diáktanács létrehozásában vállalt szerepet az Erdélyi Ifjúsági Egyesület Székely­ke­resztúron, saját pro­jektek megvalósítása által tanította a diákokat egy hatékony diáktanács feladatainak elvégzésére.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Képzés a diáktanácsok tagjainak
Húsz fiatal vett részt aktívan a projektben Fotó: Erdélyi Ifjúsági Egyesület

A városi diáktanács erősítése és stabillá tétele érdekében szervezett képzéssorozatot az Erdélyi Ifjúsági Egyesület (ATA) Székely­keresztúron. A Youth Power in Motion elnevezésű egyéves projektet az Európai Ifjúsági Alap támogatta és az új tanév elindulásával zárult. A projekt részeként a székelykeresztúri fiatalok különböző képzéseken vehettek részt, amelyekkel erősítették a csapatot, személyes készségeiket és képességeiket, tanulhattak a hatékony kommunikációról, kutatásmódszertanról, tárgyalástechnikáról, megismerkedhettek a döntéshozási folyamatok mechanizmusaival, valamint a lobbizással.
A projekt második szakaszában felmérték saját közösségük igényeit, a felmérés eredményeire támaszkodva pedig a következő tanévre akciótervet dolgoztak ki, amelyet bemutattak Székelykeresztúr Polgármesteri Hivatalának. A harmadik szakaszban saját miniprojekteket valósítottak meg a fiatalok, kvízesteket szerveztek diáktársaiknak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A miniprojektek részeként májusban és júniusban az aktív szerepvállalás fontosságára hívták fel a figyelmet a város három középiskolájában. A pá­lyázat zárásaként az egyesület EU-parlamenti szimulációt szervezett a diáktanács tagjainak, ahol a fiatalok megtapasztalhatták a vita fontosságát, illetve a döntéshozatali folyamatok összetettségét.
Az ATA által szervezett projektbe húsz diák kapcsolódott be aktívan az egy év alatt, tizenegy önismereti és képzési alkalmat szerveztek, kétszer volt lehetőségük a fiataloknak bemutatni ötleteiket a helyi döntéshozók előtt, három figyelemfelkeltő akciót, egy EU-parlamenti szimulációt és öt saját programot szerveztek.
A stabil, összeszokott és tervekkel teli városi diáktanács jelenleg új tagok toborzásán dolgozik, az ATA célja pedig az, hogy a továbbiakban is segítse a munkájukat, ezért vitaklub indítását tervezik a projekt folytatásaként.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!