Hirdetés

Kászonaltízen egy 18 évest, Csíkszeredában egy 29 évest kaptak ittas vezetésen

Ez a hétvége sem volt mentes az ittas vezetőktől Hargita megyében, akik rendőrkézre kerültek. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság hétvégi közleményeiből szemléztünk.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kászonaltízen egy 18 évest, Csíkszeredában egy 29 évest kaptak ittas vezetésen
Fotó: Veres Nándor

Egy 29 éves csíkszeredai férfi személygépkocsijával a város egyik utcájában összeütközött egy 22 éves csíkszentmártoni nő által vezetett autóval pénteken. A balesetben csak anyagi kár keletkezett, azonban

amikor a kiérkező rendőrök alkoholszondával vizsgálták az érintetteket, a férfi leheletében 1,22 mg/l tiszta alkoholt mért a műszer. Ez az érték egyébként rendkívül magasnak számít.

A nő esetében az eredmény negatív lett. 

Ugyanaznap egy 23 éves oroszhegyi férfi motorkerékpárral közlekedett Zetelakán, a 138-as jelzésű megyei úton, ám elvesztette uralmát a jármű fölött, majd árokba hajtott. Itt is szintén csak anyagi kár történt a balesetben. A kiérkező rendőrök azonban megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik semmilyen érvényes jogosítvánnyal, a motorkerékpár pedig volt beíratva forgalomba.

Szombat délelőtt Kászonaltízen történt baleset. Egy 18 éves csíkcsekefalvi fiatal személygépjárművel közlekedett egy kászonaltízi községi úton, elvesztette az uralmát az autó felett, majd nekiütközött az útszéli kerítésnek. A hatósági ellenőrzések során kiderült, a fiatalember alkoholt fogyasztott, a szonda 0,38 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Mindhárom esetben bűnügyi eljárás indult.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!