Jótékony előadások Székely Árpádért

Súlyos betegségben szenved Székely Árpád székelyudvarhelyi földrajztanár, aki az utóbbi években a Kárpátok vonulatait, illetve Erdély épített örökségét bemutató színvonalas és látványos könyveivel vált Erdély-szerte ismertté. A kezeléséhez szükséges pénz összegyűjtéséért jótékony előadások lesznek a napokban Székelyudvarhelyen.

Asztalos Ágnes
Jótékony előadások Székely Árpádért
Pillanatkép egy korábbi könyvbemutatóról. Székely Árpád dedikál Fotó: Asztalos Ágnes

Székely Árpád munkásságáról, köteteiről rendre beszámolt a Hargita Népe is, legutóbb éppen tavasszal, amikor még több városban is bemutathatta a szerző a Kárpátok. Alpi formakincs a Magas-Tátrától a Retyezátig című munkáját. A 47 éves székelyudvarhelyi földrajztanár, fotográfus, több túrakönyv és fotóalbum szerzője, két óvodáskorú kisgyerek édesapja viszont súlyos rákbeteg, az igen ritka és gyógyíthatatlan, kután nagy T-sejtes limfóma, a „mycosis fungoides” tünetei a bőrét érintik, állandó viszketést és fájdalmat okozva. Hónapokig tartó kezeléseken, műtéteken van túl, utolsó lehetőségként az őssejt-transzplantáció vár rá, ám ehhez meg kell fékezni a tomboló rákbetegséget. Orvosai egy Vorinostat nevű gyógyszert javasoltak, ami kimondottan az ő ritka betegségére rövid távon szolgálhat megoldásként. Az Egyesült Államokból beszerezhető gyógyszer sokba kerül, miközben a család anyagi tartalékai már kiapadtak, Székely Árpád felesége, Melinda szeptember végén ezért fordult a közösség felé segítségkéréssel. Napok alatt összegyűlt a szükséges összeg, amiből megrendelhették az első adagot, és Melinda tájékoztatása szerint most várják, hogy megérkezzen.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A gyűjtés nem állt le, Székely Árpád támogatására jótékonysági estet szervez a Művelődési Ház: vasárnap 18 órától az Udvarhely Bábműhely saját dalait tartalmazó Holdfényből gyertyát című koncertet hallgathatják meg az érdeklődők, az esten közreműködik Abodi Nagy Blanka énekes és Ilyés Benczédi Zsolt zongorista. Az eseményen tombolákat árulnak, a befolyó összeggel járulnak hozzá a pedagógus kezeléséhez. A Tomcsa Sándor Színház pedig október 16-án, jövő szerdán 19 órától jótékonysági céllal játssza az Élet-ritmusra című Cédric Chapuis monodrámát Esti Norbert előadásában. A darabra nem árulnak jegyeket, hanem adományokat gyűjtenek, helyet foglalni szükséges, amit a teátrum jegypénztárában tehetnek meg az érdeklődők minimum a jegy árának befizetésével.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!