Jöhetnek a nagykövetek

Javában zajlik a Fuss NEKI! Udvarhely előkészítése: a megadott határidőig 48 civil szervezet jelentkezett egy-egy megvalósításra váró projekttel. Most a nagyköveteken van a sor, akik sétával, futással, bringázással, lovaglással támogatnák az adománygyűjtést, ők szeptember 9-ig regisztrálhatnak.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jöhetnek a nagykövetek
Lesz-e idén ezer nagykövet? Tavaly majdnem ennyien voltak Fotó: SZKA

Összesen 48 közösségi kezdeményezés valósulhat meg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) által szervezett idei Fuss NEKI! eseményen gyűjtött adományokból, összesítve 870 300 lej a célösszeg. Balogh Csenge, az SZKA kommunikációs felelőse elmondta, hogy 20 különböző településről jelentkeztek civil szervezetek, közöttük több oktatási intézet mellett működő egyesület, sport- és kulturális egyesület, egyházközségek, fogyatékkal élőkkel foglalkozó alapítványok is. Még a megyén túlról is, Kovásznáról is bekapcsolódik egy egyesület, a többség azonban udvarhelyszéki. A támogatásra váró projektek palettája széles, iskolaudvar-rendezéstől kamarazene-fesztiválig, lovaspálya-felújítástól futótáborig terjed. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Megtudtuk, hogy bárki lehet nagykövet, aki legalább egy kilométert le tud futni, gyalogolni, biciklizni. Újdonság, hogy idén már lovas nagykövetek előtt is nyitott a pálya, nekik legalább tíz kilométert kell lovagolniuk terepen. Balogh Csenge felhívta a figyelmet, hogy a kerékpáros, lovagló és a külföldi (vagy más megyében élő) nagykövetek egyéni útvonalon teszik meg a vállalt távot, akár egyénileg, akár csoportosan. Fontos viszont, hogy mindenki az esemény napján, a kijelölt időpontban (11–13 óra között) teljesítse ezt.
A nagykövetek regisztrációja után, szeptember 10-én indul az adománygyűjtési időszak, és tart egészen október 5-ig, az esemény napjáig. A 13. Fuss NEKI! Udvarhelyt idén is Székelyudvarhely központjában rendezik meg, a rajtvonalat a Márton Áron téren alakítják ki.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!