Jó, hogy van, de rendezetlen

Sok a lakossági panasz a székelyudvarhelyi Junior Étterem parkolójában található használtruha-gyűjtő konténer állapota miatt, közölte a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jó, hogy van, de rendezetlen
Fotó: Helyi Rendőrség

Mint ismertetik, munkatársaik is többször tapasztalták, illetve a lakosság is jelentette, hogy a gyűjtőkonténer körül szanaszét hevernek a feleslegessé vált ruhaneműk, ez rendezetlenné teszi a parkoló környezetét.
A kihelyezett tárolók célja elsősorban az, hogy fenntartható módon kezeljék a mások számára fölöslegessé vált textíliákat és ruhaneműket, csökkentve az ezek eldobálásával vagy elégetésével járó környezetszennyezést, ám problémát jelent a tárolók nem rendeltetésszerű használata. Amikor ezek tele vannak, sokan zsákban vagy önmagában a gyűjtőkonténerek mellé pakolják le a ruhákat. Akad, aki jó szándékból tesz így, hogy a rászorulók könnyebben hozzáférjenek, ez azonban nem nyújt esztétikus látványt.
A helyi rendőrség kéri a lakosságot, hogy ne rakják le a ruhákat a tárolók mellé. Amennyiben a tároló tele van, keressenek egy másik konténert. A városban több helyen van gyűjtőpont, a C+C raktáráruház parkolójában, a Lidl áru­ház parkolójában, a Függetlenség sugárút és Ady Endre utca kereszteződésénél, a Gyepes bejáratnál, a Lakatosok utca 7-es számú tömbháznál, a Sziget utca 11-es számú ingatlannál, valamint a Vásártér utca, Junior Étterem parkolójában.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!