Hirdetés

Isten emberszeretetére emlékeztek a Gordon-tetőn

Jézus Szentséges Szívének ünnepén Isten emberszeretetére emlékezünk. A mozgó ünnepet követő szombaton idén is búcsúval ünnepeltek a Farkaslaka községbeli bogárfalviak a Gordon-tetőn magasló Jézus Szíve-kilátónál.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Isten emberszeretetére emlékeztek a Gordon-tetőn
Zarándoklat. Közös ünnep Fotó: Hadnagy Éva

Tizenegyedik alkalommal szerveztek búcsút Kelet-Európa legmagasabb Krisztus-szobránál, a Gordon-tetőn. Ezúttal is több százan vettek részt az ünnepen a község falvaiból, de nem csak. Voltak, akik gyalog, mások gépkocsival vagy lóháton vágtak neki az útnak, hogy közösen imádkozzanak a 22,5 méter magas szobornál. A gyalogos zarándokok 9 órakor indultak Székelyszentlélekről, a keresztúti ájtatosság fél tizenegytől kezdődött Daniel Ernő nyikómalomfalvi plébános vezetésével. A déli harangszó után ünnepi szentmise kezdődött a Jézus-szobor lábánál, melynek szónoka ezúttal Ft. Márton József főesperes-plébános volt, aki az ünnep nagyszerűségét és mélységét taglalta a zarándokoknak.

Isten emberszeretetére emlékeztek a Gordon-tetőn

Prédikációjában a szív csodájára hívta fel a jelenlévők figyelmét, amely képessé tesz ma is bennünket arra, hogy szeretetünk szolgálata által teremteni tudjunk. Kiemelte, a szív csodája minden ember számára az oltár körül kezdődik, hiszen Jézus szerető szíve ma is itt dobog közöttünk az oltáriszentségben. Fontos azonban, hogy megértsük, megérezzük, Isten szeret bennünket, mert csak akkor valósul meg a szeretet csodája. Ennek átélése nélkül senki nem tud szeretni, és csak ebben az értelemben kaphat új szívet a ma kereszténye is. – Aki a szeretet csodájára vágyik, az mindennap fel kell vegye a saját maga életének, a kihívásoknak, a megpróbáltatásoknak a keresztjét, mindennap igent kell mondania a szeretetre. Ez nemcsak egy emberi érzés, hanem egy igen komoly döntés, ami mellett nap mint nap ki kell állnunk – fogalmazott Ft. Márton József főesperes-plébános. 

Isten emberszeretetére emlékeztek a Gordon-tetőn





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!