Ingyenes szűrővizsgálat

Homoródmente lakosságának ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatát végzik a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet or­vosai és asszisztensei. A szakemberek egész héten a lakosság rendelkezésére állnak, és bőrgyógyászati, száj- és fogápolási, gyermekgyógyászati, kardiológiai, illetve belgyógyásza­ti vizsgálatokat egyaránt végeznek.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 5 perc
Ingyenes szűrővizsgálat
Különböző országok, azonos egészségi problémák Fotó: Vlaicu Lajos

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Hetényi Géza Kórház-Rendelő­inté­ze­tének orvosai és asszisztensei ingyenes egészségügyi szűrésre, orvosi vizsgálatokra és konzultációkra várják Homoródmente lakosságát a homoródalmási kultúrotthonba a héten naponta 9 és 17 óra között.

Családorvoshiánnyal küzd a település

Tikosi László, Homoródalmás polgármestere a tegnapi sajtótájékoztatón köszöntötte az anyaországi egészségügyben dolgozókat, és háláját fejezte ki Hargita megye és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vezetőinek, hogy a kapcsolat révén ezúttal Homoródalmás lakosságát vizsgálják meg és látják el tanácsokkal egészségi állapotuk védelme érdekében.

– Homoródalmás kis település 1250 lakosával, egy évvel ezelőtt még volt állandó családorvos a településen, de amióta elhunyt, azóta hetente kétszer néhány órában fogadja a betegeket a szomszéd településről átjáró családorvos. Ezért különösen örvendünk az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségének, és hálánkat fejezem ki a magam és a lakosság nevében

– mondta a polgármester.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Erős a bizalom a szűrést végzők irányába

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint: a program 2008-as elindítása óta tapasztalják, hogy a helyi magyarság bizalma hatalmas az anyaországból érkező egészségügyi szakemberek irányába.

– A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Kászonoktól egészen Homoródalmásig, bárhová is mentek az anyaországi ápolók, a helyi lakosság mindig nagy arányban vett részt a szűrővizsgálatokon

– mondta a megyeelnök. Borboly Csaba ugyanakkor ismertette Hargita megye rövid és hosszú távú egészségügyi terveit.
Dr. Csordás Melinda, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hetényi Géza Kórház belgyógyász főorvosa másodszor jár Székelyföldön szűrővizsgálatokat végezni.

Ingyenes szűrővizsgálat

– Számos szakterületen, köztük bőrgyógyászati, száj- és fogápolási, gyermekgyógyászati, kardiológiai és belgyógyászati vizsgálatokat végzünk kollégáimmal együtt. Az elmúlt két napban rengeteg magas vérnyomású és magas vércukorszintű személyt vizsgáltunk meg. Eddigi rendelésünk alatt összesen 430 személyen végeztünk egészségügyi szűrővizsgálatot

– mondta a belgyógyász. Hozzátette: a hét folyamán további személyeket várnak szűrésre, és ha lehetőségük engedi, a jövőben is ellátogatnak hasonló céllal az anyaországi szakemberek.
Az orvosok egységes véleménye, szakterületüktől függetlenül, hogy az anyaországi és székelyföldi gyerekek, illetve felnőttek egyaránt hasonló problémáktól szenvednek.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!