Igenis népszerű az olvasás

Kilencven diák összesen ötszáz alkalommal látogatta meg a Székelykeresztúri Városi Könyvtárat – számolták össze egy, az év elején meghirdetett könyvtárlátogatási verseny okán.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Igenis népszerű az olvasás
Fotó: Székelykeresztúri Könyvtár

Véget ért a Székelyke­resztúri Városi Könyvtár könyv­tárlátogatási versenye, díjazták a legkitartóbb könyvtárba járó tanulókat, osztotta meg lapunkkal a könyvtár vezetősége. A versenykiírást januárban tették közzé a 0–4. osztályos tanulók számára. A versenyben részt vevők a tanév folyamán minden könyvtárlátogatáskor kaptak egy-egy matricát, amit egy gyűjtőfüzetbe ragaszthattak be, hetente legfeljebb kettőt. Akik a tanév végéig a legtöbb matricát gyűjtötték össze, értékes könyvcsomagot kaptak jutalmul.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A versenyben kilencven kisdiák vett részt, akik összesen ötszáz alkalommal látogattak el a könyvtárba januártól júniusig. A szervezők közölték, egy tavalyi, napköziseknek kiírt könyvtárlátogatási verseny folytatása volt a mostani, annak sikerességén felbuzdulva terjesztették ki a nagyobb korosztályra is a versenyt. A könyvtár vezetősége hangsúlyozta, olvasásra csalogatónak szánták a kiírást, érintett volt benne szülő, nagyszülő és nagyobb testvér is, hiszen ezt a korosztályt még el kell hozni a könyvtárba. Ez nem csupán egy játék volt, hanem egy lehetőség arra, hogy a gyerekek felfedezzék a könyvek csodálatos világát, ismertették a szervezők.

Igenis népszerű az olvasás



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!