Huszonöt évet ünnepel a Star Rádió

Fennállásának 25. évét ünnepli ma a székelyudvarhelyi Star Rádió, amely 1999. október 11-e óta sugározza műsorait a székely anyavárosból. A jeles alkalomból a mai napon a rádiónál nyílt napot tartanak, és nyereményjátékok sorozatával kedveskednek a hallgatóiknak.

Lőrincz Csaba
Huszonöt évet ünnepel a Star Rádió
Fotó: Star Rádió

Néhány évtizede Székelyudvarhelyen a város lakosai még úgy vélték, hogy nekik mindenből legkevesebb kettő kell. Sajtótörténeti szempontból ezt alá is lehetett támasztani, hiszen volt egy időszak, amikor tévéből, rádióból, újságból, hírportálból legalább két, helyinek mondható médiaorgánum működött a székely anyavárosban.
Az elmúlt évek szükségszerűen átrendezték az udvarhelyi médiapiacot (is), így történhetett meg, hogy a városban második kereskedelmi rádióként induló Star Rádió ma már egyedüliként maradt meg helyi szinten olyan kereskedelmi rádióadónak, amely immár 25 éve sugároz folyamatosan, változatlan cégér alatt, valamint műsorait, élő adásait székelyudvarhelyi stúdiójában készítik és onnan is sugározzák.
A Star Rádió 1999. október 11-én, reggel 6 órakor indította adásait, és azóta is folyamatosan sugározza élő műsorait a 100.8 Mhz-es frekvencián, és a mai kor követelményeinek megfelelve interneten is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Székelyudvarhely rádiója tehát a mai napon negyed évszázados fennállását ünnepli. A rádió két és fél évtizeden átívelő formálódása kihívásokkal teli volt, de amit a legelején felvállaltak, ahhoz ma is ragaszkodnak: bár kereskedelmi rádióként működnek, közszolgálati szerepet is vállalnak, a szórakoztatás mellett pedig fontosnak tartják a tájékoztatást is, ezért beszélgetőműsorok és hírek révén naponta elhangzik minden, ami a térségben, vagy akár a nagyvilágban fontos és közérdeklődésre számot tartó információ.

Huszonöt évet ünnepel a Star Rádió
A rádió jelenlegi hangjai: Katona Zoltán, Bedő Erika és Szász Csaba


Az ünnepi alkalomból a mai napon a rádió nyílt napot tart, bárkit szívesen látnak, aki bepillantást szeretne nyerni az udvarhelyi rádiózás rejtelmeibe, továbbá a támogatók jóvoltából egész napos nyereményjáték-sorozattal készülnek, óránként sorsolják az értékes ajándékokat. A nyeremények beszerzését két feltételhez kötik: hallgatni kell a rádiót, illetve a nyereményt még aznap estig át kell venni a rádió II. Rákóczi Ferenc utca 7. szám alatti székhelyén. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!