Horgászverseny korlátok nélkül

Huszonharmadik alkalommal szervezett horgászversenyt tagjainak a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete. A jó hangulatú rendezvénynek a Böjte Csaba által működtetett székelyvarsági Szent Miklós halgazdálkodási és oktatási központ adott otthont.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Horgászverseny korlátok nélkül
A részvétel volt a fontosabb. Feltöltődés Fotó: Fikó Csaba

Közel kilencven résztvevővel zajlott a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének Sporthorgászat korlátok nélkül elnevezésű rendezvénye pénteken, ahol gyermekek, felnőttek közösen élvezhették a horgászat izgalmát, kapcsolódhattak ki és töltődhettek fel egymás társaságában. A huszonhárom éves múltra visszatekintő rendezvénynek ezúttal a székelyvarsági Szent Miklós halgazdálkodási és oktatási központ adott otthont. A megye számos részéről érkeztek a különböző fogyatékossággal élők és kísérőik, hogy együtt tölthessenek egy kellemes napot.

A rendezvény legfontosabb célja az együttlét, hogy össze tudunk gyűlni, megoszthatjuk élményeinket, örömüket, nehézségeinket. Lehetőség ugyanakkor az ismerkedésre, hiszen folyamatosan nő azok száma, akik csak nemrég kerültek be az egyesületbe

 – mondta Józsa Csaba, a  Hargita Megyei Sérültek Egyesületének alelnöke, a rendezvény szervezője. A horgászat természetesen nem volt kötelező, a résztvevők maguk dönthették el, hogy ki szeretnék-e próbálni ezt a sportot vagy sem, ám a tapasztalatok szerint ez is egy hatalmas pluszélményt nyújt a résztvevőknek.

Horgászverseny korlátok nélkül

– A horgászat egy olyan sport, ahol egyénileg és csapatban is tudnak érvényesülni a résztvevők, sokan a kísérőik nélkül nem boldogulnak, de a horgászat során, azzal, ha közösen végzik a feladatokat, a köztük lévő kapcsolatok is mélyülnek, ugyanakkor közismert a horgászat nyugtató, feltöltő hatása, ezért is szervezzük meg évről évre ezt a versenyt – részletezte. A résztvevők többsége ki is használta a lehetőséget, botot ragadott, és a türelem ezúttal is meghozta az eredményt. Versenyről lévén szól, a legtöbb halat kifogókat jutalmazták, külön a gyermekeket, nőket és férfiakat. Serlegek, érmek, oklevelek kerültek kiosztásra. – Ha később, az otthonaikban ránéznek ezekre a díjakra, jóérzéssel gondoljanak vissza erre az eseményre, ez a fő célunk – nyomatékosított. Az élményekkel tele napot közös ebéd zárta. A Hargita Megyei Sérültek Egyesületének egyébként megyeszerte 1800 nyilvántartott tagja van. Rendezvényüket Hargita Megye Tanácsa támogatta, a Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságán keresztül. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!