Hamarosan javítják a Rét utcát

A Bethlenfalvi út korszerűsítése idején elterelték a forgalmat, így történt a Szombatfalvát Ka­dicsfalvával össze­kötő Rét utcában is, amelyet a nyári karbantartásokra szánt összegből fognak rendbe tenni.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hamarosan javítják a Rét utcát
A székelyudvarhelyi Rét utca. Túlméretezett forgalom Fotó: Hodgyai István

Méretes kátyúk, feltöredezett aszfalt és beszakadt útszélek láthatók a Rét utca több szakaszán, ám leginkább a Kadicsfalvához közeli részen rongálódott meg jelentős mértékben az útfelület. Az út károsodását vélhetően az utóbbi időben az időszakos forgalomelterelés okozta, ugyanis megnövekedett a forgalom, és nemcsak személyautók, hanem teherautók is elhaladtak az amúgy súlykorlátozás alatt álló útszakaszon.
A Rét utca állapotáról a városházán is érdeklődtünk. Zörgő Noémi hivatali szóvivő szerint nem kell sokat várni az utca javítására.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az aszfaltozott utcák javítására áfával együtt összesen 2,1 millió lejt fordíthat a műszaki igazgatóság, ebből jut majd az említett útszakasz helyreállítására is. A nyári karbantartási munkálatok kezdését augusztus 12-re ütemeztük: két fronton fog dolgozni a kivitelezés jogát elnyert konzorcium

– közölte Zörgő Noémi, hozzátéve, hogy a kivitelező a város egész területén dolgozik majd, a karbantartási munkálatok pedig nem vonatkoznak a pályázatok révén épített utcákra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!