Halálra marcangoltak a kutyák egy 11 éves kisfiút Peteken

Halálra marcangoltak a kutyák egy 11 éves kisfiút Hargita megye egyik peremfalujában, a Kányád községhez tartozó Peteken péntek délelőtt – tájékoztatta lapunkat Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója.

Bíró István
Halálra marcangoltak a kutyák egy 11 éves kisfiút Peteken
Képünk illusztráció Fotó: Tămîrjan Eugen

Mint elmondta, információi szerint a kisgyerek délelőtt kilenc óra körül indult el, hogy ételt vigyen a mezőn dolgozó édesapjának, és útközben támadtak rá a kutyák. Az édesapa, aki hiába várta a fiát, egy idő után szembent vele, de csak a fiú holttestére talált rá.

– A helyszínre érkező mentőscsapatok nem tudtak semmi se csinálni, a nyaki ütőeret is érintették a harapások – nyilatkozta Péter Szilárd.

Kérdésünkre, hogy pásztorkutyák támadtak-e rá a fiúra, azt mondta, erről nincs információja.

Az ügyben György Sándort, Kányád község polgármesterét is kérdeztük, aki későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítés 1.
György Sándor, Kányád község polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy információi szerint a kisfiú a házukból indult el az esztenához, ahol az apja és más munkások várták. Valahol útközben támadhatták meg a kutyák. A polgármester úgy véli, hogy a tragédiát feltehetően az esztenához tartozó pásztorkutyák okozhatták, mivel a környéken nincs belőlük máshol. Egy pásztor arról számolt be neki, hogy ezek a kutyák gyakran összetűzésbe kerülnek egymással, és elképzelhető, hogy a fiú megpróbálta szétválasztani őket, amikor a tragédia bekövetkezett. Ugyanakkor a polgármester hangsúlyozta, hogy az ügyben egyelőre nincsenek konkrétumok, a rendőrség még nyomoz. Azt is megtudtuk, a szóban forgó esztenához mintegy 15 pásztorkutya tartozik.

Frissítés 2.
A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy déli 11.30-kor érkezett a bejelentés hozzájuk a 112-es segélyhívó számon a tragédiáról. A helyszíni vizsgálatok szerint a 11 éves fiút több kutya támadta meg, miközben a házukhoz közeli legelőn sétált. Ezeket a kutyákat a család tartotta, háziállatok őrzésére. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett, és a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A holttestet a hatóságok elszállították boncolás céljából. A rendőrség az ügyészség felügyelete mellett vizsgálja az eset körülményeit. Az ügyben bűnügyi eljárás indult. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!