Halálos áramütés ért egy férfit munkavégzés közben Szentegyházán

Halálos áramütés ért munkavégzés közben egy 45 éves férfit Szentegyházán csütörtök délután.

Rendőrségi közlemény
Halálos áramütés ért egy férfit munkavégzés közben Szentegyházán
A helyszínre érkező mentőszolgálat szakemberei már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint a férfi egy helyi vállalat alkalmazottjaként dolgozott egy épületnél, amikor – eddig tisztázatlan okokból – áramütés érte. A helyszínre érkező megyei mentőszolgálat szakemberei már nem tudták megmenteni az életét, csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy tisztázzák a tragédia pontos körülményeit, továbbá bűnügyi eljárást kezdeményeztek gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

Az esetet az illetékes munkaügyi felügyeleti szervek, a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség is vizsgálja.

Frissítés
Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az áldozat éppen egy emelőszerkezettel dolgozott, amellyel az építkezési anyagot emelték fel. A szerkezet azonban váratlanul áram alá került. Amikor a férfi hozzáért, áramütés érte. Hozzátette, a munkás kollégái gyorsan megkezdték az újraélesztést, és folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A helyszínre érkező Hargita megyei mentőszolgálat szakemberei mindent megtettek, de az életét már nem tudták megmenteni, csak a halál beálltát tudták megállapítani.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!