Gyógyítás helyben

Két székelyudvarhelyi gyer­mek­gyógyász szakor­vos he­ti két alkalommal fo­gad betegeket az új szé­kely­ke­resztúri rendelőben.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gyógyítás helyben
Gyermekgyógyászati szakrendelő. A berendezés elkészült, az indulás még várat magára Fotó: Székelyudvarhelyi Városi Kórház

Elindult a gyermekgyó­gyászati szakren­delés a székely­ke­resztúri kór­házban – közölte az alegységet működtető Székelyudvarhelyi Városi Kórház sajtóosztálya. A rendelő a kórház belgyógyászati osztályán kapott helyet, itt alakítottak ki egy új termet. 
Mint Zörgő Noémi, Székelyudvarhelyi Városi Kórház szóvivője a Hargita Népének elmondta, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) jóváhagyta a szakrendelés elindítását. Ennek megfelelően heti két alkalommal két gyermekorvos fog átjárni Székelyudvarhelyről Székelykeresztúrra és fogadja a pácienseket. Mint Zörgő Noémitől megtudtuk, nincs lehetőség a gyermekek fekvőbeteg-ellátására a székelykeresztúri kórházban, ha ilyen jellegű ellátásra szorul egy gyermek, a székelyudvarhelyi kórházba szállítják, és ott megkapja a szükséges kezelést a gyermekgyógyá­szati osztályon. 

Gyógyítás helyben





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!