Gyermekek a természetben

Szentegyházán három iskola mintegy ezer diákja vesz részt a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulásnak a Környezetvédelmi Alaptól elnyert ötszázezer lej értékű pályázatában, amelynek fő témája az erdő. A gyerekek környezettudatos nevelésére és modern kutatóeszközök beszerzésére fordítható az összeg.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 4 perc
Gyermekek a természetben
Ismertették az iskolásokkal a környezetvédelmi pályázat főbb tudnivalóit. Lehetőség a fejlődésre Fotó: Vlaicu Lajos

Madár Zsolt, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója ismertette a pályázat fontosabb pontjait: a tavaly márciusban pályáztak a Környezetvédelmi Alap (AFM) által kiírt Gyerekek a természetben című projektjére. A pályázat értéke ötszázezer lej, a pályázat elnyerője a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás, partnere pedig olyan település lehetett, ahol egytől tizenkettedik osztályig tanulnak a gyerekek.
– A fejlesztési társulás partnerei közül egyedül Szentegyháza tudott eleget tenni a kitétnek. A pályázat kifutási ideje tizennyolc hónap, fő témája az erdő, és ehhez kapcsolódik tizenkét tematikusan illeszthető téma, mint például a környezetszennyezés, a légszennyezés, az erdőirtás stb. Az ötszázezer lejből osztálytermi és természetközeli programokat tartannak a gyerekeknek, táborokat, tanulmányi kirándulásokat szerveznek. Lesznek kutatási programok, amelyeket majd a megye legjobb szakemberei vezetnek, és ezekhez különböző kutatóeszközöket is beszereznek az iskolások számára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Gyermekek a természetben
Lőrincz Csaba, Szentegyháza polgármestere örömét fejezte ki, hogy a Hargita Fejlesztési Társulás és az önkormányzat első közös olyan jellegű projektjét indítják el, ahol az iskolások a projekt kedvezményezettjei, hiszen a legjobb befektetés mindig a gyerekek oktatása.

– Szentegyházán három iskolában – a Mártonffi János Általános Iskolában, a Tamási Áron Általános Iskolában és a Gábor Áron Szakközépiskolában – összesen ezer gyermek tanul. A pályázat keretösszegéből mindhárom iskola diákjainak színes és változatos programokat tudunk tartani

– mondta Tankó Csilla, az oktatási intézmény igazgatója. Hozzátette, a gyerekek nap mint nap tanulnak az iskolában a környezetvédelem fontosságáról, és a pályázat révén lehetőségük lesz, hogy a különböző tematikus napok és táborok keretein belül még jobban elmélyüljenek benne.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!