Gálfi irodájába is belekötött

HN-információ
A bukaresti törvényszék Dan Tanasă egyesületének adott igazat, és arra kötelezi Gálfi Árpád polgármestert, hogy távolítsa el Magyarország zászlaját a Városháza belső tereiből. Székelyudvarhelyen egyelőre az ítélet indoklására várnak.

Sajtófotókat nézegetett Tanasă. Kiszúrta a zászlót                                                         Fotó: Lőrincz Csaba

Honlapján és Facebook-oldalán tette közzé a hírt a hírhedt blogger. A határozat múlt héten, június 16-án született meg, de Székelyudvarhelyre péntek délig még nem érkezett meg a hivatalos értesítés és indoklás – tudtuk meg Venczel Attilától, a polgármesteri hivatal jegyzőjétől. Tanasă egyesületének (ADEC – Méltóságért Európában Polgári Egyesület) a keresete a polgármester saját irodájában és az Orbán Balázs tanácsteremben elhelyezett magyar zászlókra vonatkozik. Ezek a nemzeti szimbólumok más helyi jellegzetességet képviselő tárgyakkal együtt Székelyudvarhely testvértelepüléseinek ajándékai, amelyeket a kölcsönös tisztelet jegyében ezekben a termekben állítottak ki. A jegyző elmagyarázta, hogy ezek a helyiségek nem számítanak közterületnek, tehát nem sértik a nemzeti jelképek használatára vonatkozó törvényt, amely a hivatalos épületeken és közterületen való zászlóhasználat szabályait írja elő. A belső terek akkor számítanak közterületnek, amennyiben rendszeresen nyitva állnak a nyilvánosság előtt. – Ha az ítélet végleges, jogerős marad, akkor természetesen betartjuk. Ugyanakkor nagyon kényelmetlen helyzetet teremt a testvérvárosokkal szemben, ha ajándékaikat el kell tennünk – jegyezte meg a jogi szakember. Venczel Attila még elmondta, hogy az indoklás tanulmányozása után döntenek arról, hogy élnek-e a fellebbezés jogával.

Asztalos Ágnes



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!