Hirdetés

Fókuszban a ritmus és a dobszó

Monodrámával zárja idei évadját a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Márkó Eszter rendezte Cédric Chapuis Élet-ritmusra című művét Esti Norbert előadásában láthatja a közönség.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fókuszban a ritmus és a dobszó
Bemutató előtt. Kérdések a másságról és az elfogadásról Fotó: Hodgyai István

Az évad utolsó udvarhelyi bemutatóján a ritmus és a dobszó kapja az egyik legnagyobb szerepet: egy sokak által autistának tartott fiú életébe nyerhet betekintést a néző, akinek egész élete ritmusokra épül. A rendező szerint nem volt kétséges, kivel fog együtt dolgozni: hét éve egyszerre érkeztek Esti Norberttel a színházhoz, azóta az összes rendezésében szerepelt, és jól megértik egymás nyelvét. Márkó arra is rámutatott, hogy az előadásnak egyfajta érzékenyítő szerepe is van, mert olyan kérdéseket vet fel, hogy mi számít normálisnak, mit jelent a másság és hogyan lehet azt elfogadni?


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Esti Norbert elmondta: tudta Márkóról, hogy nem ijed meg a zenei kihívásoktól, és eddig ő volt az egyetlen rendező, akire ilyen mértékben rá tudta bízni magát.
Nagy Pál igazgató szerint, mivel az egyéni előadások nagyszerű lehetőséget jelentenek a színészek képességeinek megmutatására, folyamatosan bátorítja őket. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az évadzárót – tekintettel a 25. ünnepi évadra – mindenki számára nyitott rendezvényként szervezik meg.
Az előadást május 29-én 19 órától mutatják be, díszletét Bodor András tervezte, a dobjátékot és a betéteket Cserey Csaba gyergyószentmiklósi születésű dobművész segítségével állították össze. Az évadzáró esemény június 28‑án lesz, melynek alkalmával a sétatéren fognak közösségi teret berendezni a színház munkatársai.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!