Fogyatkozó graffitik

A székelyudvarhelyi városközpontban működő szórakozóhelyek bezárása óta jelentősen csökkent a belvárosban a rongálási és csendháborítási esetek száma, a kártevés nyomai azonban láthatók. A Nagy‑Küküllő partján elhelyezett utcai bútorzat is őrzi ennek nyomait.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fogyatkozó graffitik
Firkák a filagória oldalán Fotó: Hodgyai István

Az utóbbi fél évben nem érkezett panasz csendzavarásra, ron­gálásra a Tomcsa Sándor lakótelep lakóitól sem a városházához, sem a helyi rendőrséghez. A negyedben megkérdezett lakók szerint ez annak köszönhető, hogy majdnem teljesen felszámolták a belvárosban addig minden hétvégén szokássá vált éjszakai életet, így a fiatalok kénytelenek máshol keresni szórakozási lehetőséget.

Megunt helyek

– Volt a központban egy nagy háromszög, ahol ízlésétől függően bármelyik fiatal megtalálhatta a hozzá illő társaságot, zenét. Aztán a világjárvány után, ahogy a titkos házibulik és a szabadtéri bulik fellendültek, már kevesebben keresték ezeket a helyeket. Én sem jártam már

– fogalmazott egy, a közelben élő fiatal, aki szerint a szórakozóhelyek bezárásához nemcsak a fokozatosan visszatérő ellenőrzések járultak hozzá, hanem az is, hogy a fiatalok „megunták azokat”.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Trágár falfirkák

A Nagy‑Küküllő-parti sétányon található filagórián számos, közülük nem egy trágár firka látható, de megrongáltak egy padot, no meg egy háztömb szigetelését.
Megkeresésünkre Zörgő Noémi városházi szóvivő közölte, hogy a városháza műszaki osztálya már tervbe vette az említett utcabútorok újrafestését, ám előbb bővítik a kamerarendszert.

Jó irány

A szóvivő megjegyezte, főleg hétvégeken észlelik a legtöbb rongálást: lerúgott kukák, ellopott virágok, tönkretett forgalomirányító táblák, betört forgalmi tükrök maradnak a randalírozók nyomán.
Zörgő Noémi elégtétellel nyugtázta, hogy az utóbbi időben csökkent a rongálásról beszámoló bejelentések száma, állítását a helyi rendőrség is igazolta.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!