Hirdetés

Fiatalítanának, újítanának

Tamás Nagy Zoltán a Székelyudvarhelyi Rotary Club új elnöke, így az elkövetkező egy évben valósíthatja meg terveit, programjait a szervezet támogatásával.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fiatalítanának, újítanának
Tamás Nagy Zoltán és Kaján János. Új vezetőség Fotó: Hadnagy Éva

Huszonhat évvel ezelőtt alakult meg a Székelyudvarhelyi Rotary Club, amelynek jelenleg 28 aktív és egy tiszteletbeli tagja van. A tagok egymást váltva, rotációban egy évig tölthetik be az elnöki tisztséget, és ez idő alatt saját terveiket, programjaikat valósíthatják meg. Július 1-jétől Tamás Nagy Zoltán tölti be ezt a tisztséget, munkáját Kaján János titkár segíti, aki 2013-ban volt a szervezet vezetője. Az új elnök a régi, jól bejáratott és igencsak sikeres programjaik megtartása mellett, mint például a Szívecskék a természetben fotókiállítás és séta, az Orbán Alapítvány tagjainak megajándékozása Mikuláskor, a terepjárós karácsonyi csomagosztás stb., új tervekkel vág neki a következő egy évnek. Többek között a tagság bővítése és fiatalítása szerepel céljai között, hiszen az elmúlt évben ketten is elhunytak soraikból. Mint mondta, a jelöltek névsorát már beterjesztették, ám csak akkor nyernek felvételt a baráti kapcsolatokon alapuló, a köz érdekében cselekvő szervezetbe, amennyiben az összes tag jóváhagyja felvételüket. 
Utánpótlásnevelésre is hang­súlyt fektetne és 12-18 éves kor között gyermekek számára egy Interact Klubot hozna létre az iskolákban a Rotary támogatásával.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A gyermekeknek megmutatnánk, hogy miről is szól ez az egész, milyen jótékonykodni, csoportban dolgozni, tenni valamit a közösségért és bízom benne, hogy sikeres lesz ez a kezdeményezésünk. Belőlük válhatnak később, felnőttként az új klubtagok

– ismertette. Ez egyébként nem egyedi kezdeményezés, több mint 17 000 Interact Klub működik sikeresen.
Az új elnök ugyanakkor folytatná a tavaly útjára indított teqball-t népszerűsítő programot is. Az elmúlt időszakban tizenkilenc udvarhelyszéki tanintézetnek adományoztak sportasztalokat és labdákat, a jövőben pedig további tizenegyet osztanának ki, majd a program zárásaként iskolai, városi és körzeti teqball-bajnokságokat szerveznének azok között az intézmények között, amelyek részesültek az egyenként kétezer euró értékű asztalokban.
Idén is pénzjutalomban részesítik a tantárgyversenyeken díjazást elért diákokat és felkészítő tanáraikat, de segítenek a pályaválasztásban is a végzősöknek. Ez a program Kaján János titkár személyes kezdeményezése, amely során a diákok betekintést nyerhetnek a legkülönfélébb mesterségekbe.
Tamás Nagy Zoltán elmondta, nagy kihívás és felelősség egyaránt számára, az elnöki tisztség betöltése, de legjobb tudása szerint igyekszik helytállni. A székelyudvarhelyi Rotary Club a Romániában működő 152 klub közül az előkelő tízes listán szerepel. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!