Hirdetés

Felmondás választások után

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felmondás választások után
Fotó: Hodgyai István

Értesüléseink szerint Gál­fi Árpád, Székelyudvar­hely polgármestere két hivatali munkatársát is felszólította, hogy mondjanak fel – forrásaink szerint ennek valószínűleg a helyhatósági választások eredményéhez lehet köze. Lapunk úgy tudja, a városvezető Jakab Attilát, a polgármesteri kabinet vezetőjét, valamint a közönségkapcsolati iroda egyik munkatársát szólította fel a betöltött pozíciójukból való felmondásra – de arról, hogy pontosan mi történt, egyik fél sem kívánt nyilatkozni. 
Érdeklődésünkre Jakab Attila megerősítette: a polgármester szólította fel arra, hogy felmondjon, aminek ő június 12‑én eleget tett, szerdán reggel benyújtotta felmondását. Megjegyezte: hálás a hivatalban eltöltött nagyjából hét évért, mivel „sok jó emberrel ismerkedett meg és dolgozott együtt ez idő alatt”, ugyanakkor több olyan projekt megvalósításában is részt vett, amire „méltán lehet büszke ő és a város”.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Én valamennyi munkatársammal, ahogy a polgármester úrral is, jó munkaviszonyban voltam. 90 százalékban együtt tudtunk működni, a maradék 10 százalék pedig bármelyik munkakapcsolatban fennáll, hiszen nézeteltérések adódnak, a vélemények esetenként ütköznek

– fogalmazott Jakab, megjegyezve, mindemellett örül, hogy olyan beruházásokat sikerült tető alá hozni, mint a mobilitási projekt, melynek projektvezetője volt. 
Rákérdeztünk, szerinte mi lehet az aktuális történések oka, de az ügyben nem kívánt a fentieknél többet mondani. 
Lapunk Gálfi Árpádot is megkereste az ügy kapcsán, a polgármester sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt. 
– Jakab Attila a polgármesteri kabinet munkatársa, nem közalkalmazott. Ha meghozott egy döntést, az az ő felelőssége. Én nem tudok mást csinálni, csak el tudom fogadni, ha esetleg olyan döntést hozott, ami az ő javát szolgálja – közölte, hozzátéve, hogy jelenleg a vizsgáira készül, ha további kérdéseink lennének, jövő héten a rendelkezésünkre áll.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!