Felfedező diákok ismerkedtek a tudományokkal 

Tudományos foglalkozások kerültek a középpontba a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) által Udvarhelyszéken megszervezett nyári suli programokon.

Simó Bernadette
Felfedező diákok ismerkedtek a tudományokkal 
Hétféle tevékenységet próbálhattak ki a diákok Fotó: Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA)

Felfedezők nyara címmel Udvarhelyszéken is megszervezték a STEAM Nyári Suli Programot, amelyet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) koordinált. Az udvarhelyszéki programot Homoródszentmártonban és Kápolnásfaluban szervezték meg. A program célja az, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a tudományok iránt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Udvarhelyszéken két tábort valósítottak meg augusztus 12. és 16. között, az ötnapos foglakozások során az SZKA Heuréka programjának tapasztalt mentorai irányították a tevékenységeket. A foglalkozások alkalmával kísérleteken, játékokon és csapatmunkán keresztül fedezték fel a tanulás és a közös munka örömét. Balogh Csenge, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány kommunikációs felelőse a Hargita Népével megosztotta, hogy a két táborban, Kápolnáson és Homoródszentmártonban összesen ötven, 1–8. osztályos diák vett részt. A foglalkozásokon hét tevékenységet szerveztek, Székely Zoltán fizikatanár interaktív fizika show-t, Dimény-Varga László geocachinget tartott, a Családokat Összehozó Szervezet részéről Kilyén Médiszdea oktató megismertette a diákokkal a digitális tudatosságra nevelő társasjátékot. A Bibliofil Alapítvány a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár szervezésében mikroszkópos foglalkozást tartott, bemutatta a mikrovilág szépségeit, Széles Ferenc a virtuális valóság technikájával a dinók világába repítette őket. Kovács Zsolt a 3D nyomtatás alapjait mutatta be a gyerekeknek, Lőrincz Imre Levente, a Csak-Art egyesület munkatársa pedig linómetszetes sokszorosítást tanított a résztvevőknek. 

Mint Balogh Csenge kommunikációs felelős elmondta, az ötnapos programról nagyon jó visszajelzések érkeztek az SZKA-hoz, az oktatók élvezték a foglalkozásokat és örültek a gyerekek nyitottságának, a gyerekek pedig hasznosnak találták a tevékenységeket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!