Erdőt telepítenek Székelyudvarhelyen

Erdőtelepítésbe fog október végén a város tulajdonában lévő két területen Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A projektet az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozza, az akció során több mint harmincezer facsemetét ültetnek el.

Simó Bernadette
Erdőt telepítenek Székelyudvarhelyen
Előkészítik a terepet. Lombhullatókat ültetnek Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Folytatja erdőtelepítési akcióját Székelyudvarhely önkormányzata, közölte a polgármesteri hivatal. A Székelyudvarhely új erdőt telepít elnevezésű programot még 2022 tavaszán hirdette meg a hivatal, most ez a projekt folytatódik külső forrás bevonásával. A polgármesteri hivatal idén tavasszal nyert támogatást az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR), még akkor alá is írták a százszázalékos finanszírozásra vonatkozó szerződést. A munka összértéke 653 ezer lej, ebből idén ősszel újabb erdős területet erdősítenek, illetve a támogatás magába foglalja a következő két év ápolási munkálatainak finanszírozását is. A 2022-es erdőtelepítéshez hasonlóan, idén ősszel is bozótos, nem hasznos mezőgazdasági területet alakítanak át, új erdős területet hozva létre a város lakossága számára, közölte a polgármesteri hivatal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Erdőt telepítenek Székelyudvarhelyen

A nyertes pályázat címe Befektetés új erdős területek telepítésébe, Szarkakőalja és Bükktető mezőrészeken, Székelyudvarhely köz- és magánterületein. A pályázat során Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 6,4 hektár, a város tulajdonában található területet ültet be facsemetével, ebből 3,7 hektár a kadicsfalvi Bükktetőn, 2,7 hektár pedig a szentimrei Szarkakő alatt található. Az akció során összesen 31 734 facsemetét terveznek elültetni, ennek hatvan százaléka tölgy, húsz százaléka kőris és a maradék húsz százaléka pedig hegyi juharfa lesz. A városvezetés a nyáron elvégezte az említett területek takarítását, ennek költségét a város tulajdonában lévő köz- és magánerdőkből befolyt bevételekből biztosították. Az ültetés október végén kezdődik, ezt azonban megelőzi a területek bekerítése, ami biztosítani fogja az elültetett facsemeték védelmét.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!