Hirdetés

Erdősítettek a Madarasi-Hargitán

Háromezerötszáz facsemetét ültettek el a szé­kely­föl­di Elan Trio Kft. mun­ka­társai a Madarasi-Hargitán, a Szent­egy­házi Közbirtokossági Egyesület csemetetelepítő programja részeként. Hasonló akciót tavaly is szervezett a vállalat azzal a céllal, hogy növeljék a cég zöld lábnyomát.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Erdősítettek a Madarasi-Hargitán
Fákat ültettek. Így épít zöld lábnyomot az Elan Trio Kft. Fotó: Elan Trio kft.

Akárcsak tavaly, idén is kivonultak a Madarasi-Hargitára az Elan Trio Kft. munkatársai, hogy több ezer facsemete elültetésével járuljanak hozzá környezetünk védelméhez. A szentegyházi közbirtokosság által pályázott tizenháromezer csemetéből háromezerötszázat tervezett elültetni a cég munkaközössége, vállalásukat néhány óra alatt teljesítették. Fazakas Attila, a vállalkozás kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta, elsőként a tavalyi akció hatékonyságáról kérdezték a közbirtokosság vezetőit, hogy annak tudatában készüljenek az idei megmozdulásra.

– Idén mindhárom székelyföldi megyéből érkeztek közép- és felsővezetők, ám csúsztatni kellett az akció időpontját, így csak harminckilencen tudtak részt venni az akción. Mivel kilencvenöt százalékban sikeres volt a tavalyi ültetés, idén ötezer csemete elültetését tűztük ki célul, ám a nehéz terepviszonyok miatt a szervezőkkel abban maradtunk, hogy háromezerötszáz is elegendő lesz

– számolt be Fazakas Attila, hozzátéve, hogy az ültetéshez szükséges eszközöket és a szakmai irányítást a helyi közbirtokosság biztosította.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mint közölte, a vállalat károsanyag‑kibocsátása jelentős az áruszállítás és a logisztika miatt, hiszen teherautóik egyenként több száz kilométert is megtehetnek naponta, így mindenképp indokoltnak látták, tegyenek a természet védelméért. Az igazgató szerint bár a csemeteültetés volt az elsőszámú cél, nemcsak természetvédelmi szempontból hasznos az akció, ugyanis a csapatot is összerázza az oda- és visszavezető úton. Az ültetők traktorokkal közelítették meg a terepet, ahol nagyjából három és fél óra alatt sikerült a kitűzött csemetemennyiséget elültetni, majd a munkát közös étkezéssel zárták.

– Az idei akción is megfogadtuk, hogy jövőben folytatjuk a munkát. Ha minden évben sikerül legalább ennyi csemetét elültetni, szép zöld lábnyomot hagyunk magunk után

– vázolta további terveiket Fazakas Attila.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!