Energiatakarékossá válik az iskola

Korszerűsítik a patakfalvi elemi iskolát: energetikai szempontból újul meg a tanintézet, emellett új bútorzattal és digitális eszközökkel is felszerelik.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Energiatakarékossá válik az iskola
Elkezdték a munkát. Sok a teendő Fotó: Hadnagy Éva

Sikeresen pályázott és nyert el támogatást Bol­dogfalva község önkor­mányzata a Környezetvédelmi Alap Igazgaztóságától (AFM) a patakfalvi elemi iskola korszerűsítésére. A munkát egy hónapja kezdték el és javában zajlik, ennek során kívül-belül megújul az intézmény. Szigetelik a falakat, napelemeket szerelnek, megújítják a villany- és fűtéshálózatot, és igyekeznek minden szempontból energiahatékonnyá tenni az épületet, tájékoztatott Zsombori Levente – Fel­sőboldogfalva község polgármestere. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt nem tudták, mikor kezdődhet a tényleges munka, ezért a gyermekeket már a 2023–2024-es tanév kezdete előtt kiköltöztették az épületből, és előreláthatóan a következő tanévet is másutt töltik majd.

– Nem akartuk év közben mozgatni a gyermekeket, ezért már az elmúlt tanévet nem ebben az épületben, hanem Telekfalván kezdték, így a kivitelező is zavartalanul tud dolgozni

– mondta az elöljáró.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A községközpontban található Fülöp Áron Általános Iskola alárendeltségébe tartozik a patakfalvi elemi iskola is. Ide nem csupán a településről, hanem a község ezen részén található falvakból, azaz Árvátfalváról, Telekfalváról és Sándortelkéről is ide járnak az elemisták és az óvodások, akiket reggelente és délben iskolabusz szállít Patakfalvára. 
Somorai Árpád, a felsőbo­l­dogfalvi Fülöp Áron Általános iskola vezetője elmondta, Sándortelkén nem volt iskola, Árvátfalván már nagyon rég bezárt, Telekfalván pedig néhány éve szüntették meg az óvodát, amely egyházi ingatlanban működött.

– Patakfalva egyfajta gyűjtőpont a környékbeli falvak gyermekeinek, ide járnak az elemisták és az óvodások, a felsőbb tagozatosok pedig Felsőboldogfalván tanulnak. Az tatarozás idejére az egykori telekfalvi óvoda épületébe költöztettük a diákokat

– tájékoztatott az intézményvezető.

Energiatakarékossá válik az iskola
A patakfalvi elemi iskolában egyébként egyetlen összevont osztály működik tizenhat gyermekkel és egy óvodás csoport, ahová 13 kisgyermek jár. Somorai Árpád szerint időszerű volt már az épület korszerűsítése, ugyanis több szempontból elavult volt már. Az igazgató bízik benne, hogy nemcsak maga az iskola épülete, hanem a bútorzat és felszereltség szempontjából is megújul az intézmény egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően, és a gyermekek modern, korszerű körülmények között tanulhatnak.

– Az a célunk, hogy helyben tartsuk a gyermekeket, és számukra is modern, kényelmes körülményeket teremtsünk

– hangsúlyozta az igazgató. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!