Hirdetés

Éltek a lehetőséggel a fejlődés érdekében

Több mint 101 ezer lej értékben sikerült támogatást lehívniuk idén a sóvidéki önkéntes tűzoltó, lovas, hagyományőrző és kulturális egyesületeknek Hargita Megye Tanácsa különböző pályázati kiírásain.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Éltek a lehetőséggel a fejlődés érdekében
Fotó: Hadnagy Éva Fotó: Hadnagy Éva

Kihasználták a helyi és megyei önkormányzat által kínált pályázati lehetőségeket a sóvidéki önkéntes tűzoltó-alakulatok, ennek köszönhetően új eszközökkel, berendezésekkel, valamint egyenruhákkal bővítették felszerelésüket. Az elnyert összegekről, valamint arról, hogy mire fordítják majd a támogatást, sajtótájékoztatón számoltak be Korondon, a Páll Lajos Művelődési Házban. Az eseményen az önkéntes tűzoltók mellett a korondi Pro Muzica Egyesület, a Lófő Lovas Hagyományőrző és Sportegyesület, valamint a Homoród Határőr Huszárcsapat képviselői is jelen voltak.
Katona Mihály, Korond község vezetője elmondta, az egyesületek munkája igencsak jelentős a települések életében, hiszen jelen vannak minden fontosabb eseményen, ezáltal közösséget kovácsolnak, ugyanakkor egymás rendezvényeit is kiegészítik. A pályázatok kihasználásával tovább fejlődnek, képesek új célokat elérni, éppen ezért is fontos élni a felkínált lehetőségekkel.
A parajdi, korondi és far­kaslaki önkéntes alakulatok 10 000–10 000 lej értékben bővíthették idén felszereltségüket, míg a felősófalvi és máréfalvi alakulatok 7000 ezer lejt fordíthattak új eszközök beszerzésére. A Pro Muzica Egyesület 18 200 lejben részesült ifjúsági tevékenységek finanszírozására és fúvós találkozó szervezésére. A Lófő Lovas Hagyományőrző és Sportegyesület közel 30 000 lejes támogatásban részesült, amelyből gyermek- és családi programok lebonyolítását, viseletek készítését finanszírozzák, a homoródmenti huszárok pedig szintén 10 000 lejes támogatásban részesültek, ruhatárukat bővítenék az elnyert támogatásból.
Az eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is jelen volt, aki szerint jó látni az összefogást Sóvidéken és azt, hogy közösen tudnak gondolkodni, fejlődni és az élet számos területén értékes programok valósulhatnak meg ezáltal. Ugyanakkor arra biz­tatta a jelenlévőket, hogy a jövőben is használják ki a pályázati lehetőségeket.
– A civil kurázsira szükség van itt, Székelyföldön, hogy erős alapokon tudjanak állni a közösségek és öntevékeny társulások, szerveződések sokasága teremtsen számunkra biztonságot, inspirációt és jövőképet – fogalmazott Borboly Csaba.
A sajtótájékoztató zárásaként a Pro Muzica Alapítvány kötelékébe tartozó gyermeknéptánccsoport tartott rövid bemutatót, majd az önkéntes tűzoltók nyújtottak ízelítőt poroltós technikájukból rögtönzött bemutatón.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!