Elkezdődött az Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

Elkezdődött az Őszi Vásár rendezvénysorozat Székelyudvarhelyen, az egész hétvégés esemény megnyitóját péntek délelőtt tartották a városi sportcsarnok bejáratánál.

Simó Bernadette
Elkezdődött az Őszi Vásár Székelyudvarhelyen
Fotó: Simon Bernadett

A nemzetközi kiállításon és vásáron számos vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait, a Székely Termékek Fesztiválján a helyi kézművesek termékeit lehet megvásárolni, a Borfesztivállal pedig igyekeznek hozzájárulni a kedvezőtlen éghajlatú vidékünkön a borkultúra meghonosításához, mondta el a megnyitón Orosz-Pál Levente, az Őszi Vásár főszervezője. A kiállítás és vásár mellett péntek déltől vasárnap estig különböző népzenei előadók, táncosok, tánccsoportok, népi, klasszikus és könnyűzenét játszó zenekarok fellépéseire számíthatnak az érdeklődők.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Orosz-Pál Levente nyitóbeszédében hangsúlyozta: az Őszi Vásáron létrejött üzleti kapcsolatok és együttműködések olyan gazdasági eredményeket hoztak, amelyek közvetlenül vagy közvetve a térség gazdasági életének fellendítését segítették.

Az elmúlt időszakban sikerült bizonyítani, hogy ez nem csupán egy vásár, hanem egy gazdasági fórum, ahol a vállalkozók, szakértők és a térségünk fejlődéséért elkötelezett szereplők találkoznak, ismertette a főszervező.

Nemcsak a gazdasági szféra, nemcsak a vállalkozók, hanem a kultúra, a hagyományőrzés és a turizmus is élvezi mindannak a hasznát, amit az Őszi Vásár jelent, ezért támogatja Hargita Megye Tanácsa a programot, közölte Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának jövendőbeli elnöke.

Az esemény keretében Üzleti fórumot és B2B találkozót is szerveznek péntek délután a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében, ahol 16 órától üzleti előadásokat hallgathatnak meg helyi vállalkozóktól az érdeklődők. Ezt követően 18 órától az Udvarhelyszéki Vállalkozói Gálára várják a városlakókat, ahol a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorház, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) székelyudvarhelyi szervezete, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) és a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) fogja díjazni különböző kategóriákban Udvarhelyszék legjobb vállalkozóit.

Szakács-Paál István, Székelyudvarhely leendő polgármestere, a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorház igazgatója a megnyitón elmondta, hogy a rendezvénysorozat és az, hogy magyarországi vállalkozók is jelen vannak a kiállításon és vásáron, a helyi vállalkozásoknak is remek lehetőség arra, hogy egy kicsit exportban is gondolkozzanak. A rendezvényre vasárnap délutánig várják az érdeklődőket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!