Elkezdődött az építkezés

Energiahatékony és környezetbarát szolgálati lakások épülnek Parajd községben. A hat lakrészes épület kivitelezési munkálatai a napokban kezdődtek el, és bíznak benne, hogy jövő év végére már be is költözhetnek az új lakók.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 4 perc
Elkezdődött az építkezés
Módosítottak a terveken. Tájba illő épületet szeretnének Fotó: Látványterv – Parajd község Polgármesteri Hivatala

Parajd község önkormányzata 2022-ben nyújtott be pályázatot az Országos Helyreállítási Terv keretében meghirdetett kiírásra, hogy a tanügyben és az egészségügyben dolgozó személyeknek szolgálati lakásokat építhessenek. Pályázatuk pozitív elbírálásban részesült, így egy 409 négyzetméteres, hat lakrészt tartalmazó, teljes egészében energiahatékony és környezetbarát ingatlan épül­het a településen. Nyágrus László polgármester elmondta, az elmúlt években nagy igény mutatkozott a szolgálati lakások iránt, ezért is nagyon fontos számukra, hogy megvalósuljon ez a beruházás. Az új épület nem Parajd központjában lesz, hanem azon az ingatlanon kap helyet, amelyet az önkormányzat néhány éve vásárolt és ahol a leendő bölcsőde is épül.

– Az eredeti elképzelésünk az volt, hogy a szolgálati lakásokat a focipályán építsük fel, ám kiderült, hogy ott nem lehet, hiszen egy műemlék épület van a közelében, ezért más megoldáshoz kellett folyamodnunk. Megvásároltunk egy ingatlant, ahol a bölcsőde is helyet kap, és még marad annyi hely, hogy akár egy sportbázist is építhetünk majd, ami szintén régi nagy vágya lenne a községnek

– ismertette az elöljáró. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A kivitelezés néhány napja kezdődött el, az alap kiásása és a vasazás zajlik jelenleg, de bíznak benne, hogy jövő év végére már be is költözhetnek az új lakók a szolgálati lakásokba. Országszerte az energiahatékony és környezetbarát szolgálati lakások sablontervek szerint készülnek, Parajd község azonban kivételt képez ez alól.

– Lehetőség volt még egészen az elején a tervek módosítására, ezzel éltünk is, hiszen így jobban beleillik majd a tájba, tetszetősebb lesz a szemnek is

– részletezte. A polgármester hozzátette, amennyiben pedagógusok és egészségügyi alkalmazottak részéről nem lesz az összes lakrészre igény, akkor fiatal családok is pályázhatnak rá. 
Parajd község önkormányzata jelenleg nem rendelkezik szolgálati lakásokkal, alkalomadtán az ANL-s lakásokban tudnak lakhatást biztosítani az igénylőknek. Az épület mellett két elektromosautó-töltőállomás is helyet kap, ez szintén a projekt része. A beruházás értéke meghaladja a kétmillió lejt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!