Hirdetés

Elkészült a korondi elemi iskola

Korszerű épületben és a legmodernebb felszereléseket használva kezdhetik meg a 2024–2025-ös tanévet a korondi elemi iskolások, miután befejeződött az oktatási intézmény épületének teljes körű felújítása.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elkészült a korondi elemi iskola
Modern, tágas épület. Korszerű körülmények Fotó: Korondi Szakközépiskola

Közel 4 millió lejből korszerűsítették a korondi elemi iskola épületét, amelyre a Regionális Operatív Programból hívott le pénzt a helyi önkormányzat. A munkálatok 2022 nyarán kezdődtek, és mostanra fejezték be. Katona Mihály, Korond polgármestere elmondta, a kivitelező átadta az önkormányzatnak az épületet, így már csak a berendezés és az eszközök felszerelése van hátra. Az épület tetőzetét cserélték, szigetelték a falakat, modernizálták a fűtésrendszert, a villanyhálózatot és a nyílászárókat újra cserélték. Egyébként a község összes iskolája megújult az elmúlt évek során, a fenyőkúti óvoda és iskola kivételével, de arra is van nyertes pályázata az önkormányzatnak a Környezetvédelmi Alapnál (AFM). 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az elmúlt két évben, amíg az építkezési munkálatok zajlottak, az elemi iskolások is a Korondi Szakközépiskola épületében tanultak. Két váltásban zajlott az oktatás, a kisebbek délelőtt, a nagyobbak délután jártak iskolába, hogy mindenki számára termet tudjanak biztosítani. Tófalvi György Rozália, a Korondi Szakközépiskola igazgatója elmondta, megérte a sok nehézség, hiszen egy igazán korszerű épületet vehetnek ősztől birtokukba a gyermekek. 

– A pályázat tartalmazta a technikai felszereltséget is, így minden osztályba okostábla kerül, illetve egy laptop a pedagógus számára, az informatikatermet is felszerelik 16 új számítógéppel

– részletezte az intézményvezető. A bútorzatot már nem tartalmazta a pályázat, ezt a megyei önkormányzattal közösen lebonyolított pályázatból szerzik be. A tágas, modern épületre szükségük is van, hiszen közel 300 gyereknek kell helyet biztosítani, 12 osztállyal működik az intézmény, több párhuzamos osztályuk van, ősztől pedig újabb három előkészítő osztály indul. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!