Hirdetés

Elegancia házasodóknak

Felújította a község eskető­termét a galambfalvi önkormányzat, az új, kimondottan házasságkötésre berendezett terem tizenhat év után kapott méltó kinézetet, mondta a község polgármestere. A felújítást közel 150 ezer lejből valósították meg, amit a helyi önkormányzat költségvetéséből finanszíroztak.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elegancia házasodóknak
Esketőterem Galambfalván. Méltó kezdet Fotó: Galambfalva község

Elkészült a felújított es­ketőterem Galambfalva községben, a termet ezentúl a házasodók rendelkezésére bocsátják, hogy megfelelő hangulatú környezetben köthessék meg szövetségüket – közölte Gyerkó Levente, Galambfalva község polgármestere. Az elöljáró elmondta, az esketőterem épületét 2008-ban vásárolta meg a községvezetés, a régi stílusú ház a jelenlegi polgármesteri hivatal épületének utcafrontján található. Mivel a műemlékvédelmi hivatal nem engedélyezte az épület lebontását, tizenhat éve eskető- és rendezvényteremként funkcionál. Az épület állapota és a belső berendezés már nem volt megfelelő a kívánt rendeltetésnek, így a helyi önkormányzat a felújítás és a teljes berendezés cseréje mellett döntött. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A beruházás 150 ezer lejből valósult meg, amelyet az önkormányzat saját költségvetéséből különített el. A terem teljes belső felújításon esett át, az egykori két szobából alakították ki a tágas belső teret, új bútorzatot vásároltak, új függönyök kerültek az ablakokra, új asztalok és székek várják a vendégeket. A belső tervek elkészítését Kiss Emőke Klára belsőépítész végezte, a végeredmény a környéken egyedülálló, modern esketőterem lett. A polgármester hozzátette, az épület külső felújítására ezúttal nem került sor, de amint lehetőségük lesz rá, ezt is szeretnék megvalósítani. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!