Hirdetés

Egészségházat avattak Korondon 

Felavatták Korondon az új egészségügyi központot, amely hétfőtől kezdve Sóvidék teljes lakosságát fogja szolgálni.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egészségházat avattak Korondon 
Korszerű épület. Ünnepélyes keretek között adták át Fotó: Hadnagy Éva

Ünnepelni gyűltek össze péntek délelőtt a korondiak, hiszen egy olyan egészségügyi létesítményt vehettek birtokukba, amelyben a családorvosok mellett fogorvosi rendelők, az emeleten pedig szakrendelők is helyet kaptak.

Katona Mihály, Korond község polgármestere köszöntötte a jelenlevőket. Az elöljáró úgy fogalmazott: az új létesítmény központi helyet hivatott betölteni a közösség életében, ahol megfelelő szolgáltatásokat és környezetet biztosítanak a község és a teljes térség betegeinek. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Egészségházat avattak Korondon 
– Az egészséges embernek ezer kívánsága van, míg a betegnek csupán egy: hogy legyen egészsége. Bátran kimondhatjuk, hogy történelmi pillanat a község életében a mai nap, amikor egészségügyi központot avatunk, amely minden 21. századi követelményeknek eleget tesz – fogalmazott.

Ezt követően röviden ismertette a község egészégügyi múltját, valamint a pályázat lebonyolításának és a beruházás kivitelezésének fontosabb történéseit. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak bármilyen módon az egészségközpont megvalósulásához. Az Országos Beruházási Társaságnál (CNI) nyert több mint 6,6 millió lejes támogatást az önkormányzat még 2020-ban,

a kivitelezési munkálatok 2021-ben kezdődtek, és tizennyolc hónap alatt elkészült a létesítmény,

amely a szomszédos mentőállomás teljes körű korszerűsítését is magában foglalta.

Székely Pál, a szakrendelőket működtető Medina Medical ügyvezető igazgatója gratulált a helyi önkormányzatnak a sikeres beruházáshoz, majd elmondta:

nyolc szakrendelés lesz elérhető hétfőtől a korondi egészségközpontban: ortopédia, kardiológia, belgyógyászat, nőgyógyászat, urológia, dietetika, neurológia, de munkaorvos is rendel majd.

Egészségházat avattak Korondon 

Az eseményen Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is jelen volt. Elmondta, a gyors és minőségi egészségügyi szolgáltatások ma már elérhetőek kell legyenek minden ember számára, hiszen csak így lehet hatékonyan életeket menteni. Éppen ezért Korond követendő példa lehet minden község számára.

– A székelyföldi települések életében egy érezhető, mérhető fejlődés indult be az elmúlt öt-tíz évben. Erre van szükség ahhoz, hogy itthon akarjanak maradni fiataljaink, és hogy az otthont valóban magunkénak érezzük. És ezt a munkát folytatni kell – vélekedett.

Az ünnepi szalagavatás előtt a helyi lelkészek is megáldották a létesítményt, majd ezt követően a jelenlévők belülről is megtekinthették a korszerű épületet. Az esemény ünnepi hangulatához a a Korondi Fúvószenekar előadása is hozzájárult.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!