Hirdetés

Díszszemle a Városháza udvarán

Megalakulásának tízéves év­fordulóját ünnepelte a helyi rendőrség a székelyudvarhelyi Városházán ked­den délelőtt. Mint az ün­nepi beszédekben elhangzott, a testületnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Küküllő-parti városban jelentősen javult a közbiztonság.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Díszszemle a Városháza udvarán
Fotó: Hodgyai István

Díszegyenruhában sorakoztak fel a megyében elsőként megala­kult székelyudvarhelyi helyi rendőrség munkatársai a polgármesteri hivatal belső udvarán, autóikat is felsorakoztatták, majd Gálfi Árpád polgármester köszöntötte az ünneplő munkaközösséget. Később a Városháza Szent István termében a városvezető azt mondta, a helyi rendőrségnek köszönhetően mérhetően nőtt a városban a közbiztonság. Hangsúlyozta, mindig szem előtt tartották, hogy elsődleges a figyelmeztetés, a lakosság nevelése, és nem a büntetés a fő cél. 

Díszszemle a Városháza udvarán
Kinőtte magát a tízéves helyi rendőrség. Őriznek és szolgálnak


László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője azt emelte ki, mára bebizonyosodott, hogy mérföldkő volt a város életében az intézmény megalapítása. A közlekedés biztonsága, a rend, a személyes biztonság, a környezet védelme, a bűnmegelőzés és segítségnyújtás a rászorulóknak mind feladataik közé tartozik, és ők ezt tisztességgel végzik immár egy évtizede.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A helyi rendőrség jó kapcsolatot ápol az állami hatóságokkal. Stroe Daniel-Lucian, a székelyudvarhelyi állami rendőrség parancsnoka, illetve Dan Iamandi, a Hargita Megyei Csendőr-fő­kapitányság főfelügyelője is köszöntötte az ünneplő testületet. Később László Szabolcs a kölcsönös tisztelet jegyében emlékplakettet adott át a megyei és helyi állami rendvédelmi hatóságok képviselőinek, Gálfi Árpád polgármesternek, valamint Bunta Levente korábbi polgármesternek is, ugyanis az ő vezetése idején hozták létre a helyi rendőrséget. Emléklapot kaptak az intézmény munkatársai is. A helyi rendőrség állományába jelenleg 30 személy tartozik, közülük hatan hölgyek.

Díszszemle a Városháza udvarán

Díszszemle a Városháza udvarán





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!