Hirdetés

Biztonságosan, gördülékenyen

Éveken át tartó tervezési és közbeszerzési folyamatok után elkészült a körforgalom Székelyszentléleken, ezáltal nő a forgalom biztonsága.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Biztonságosan, gördülékenyen
Elkészült. Biztonságosabban két országút találkozásánál Fotó: Hodgyai István

Gördülékenyen halad a forgalom Székely­szent­léleken az új kör­forgalomnál, ahol már csak az utolsó simítások vannak hátra és a hivatalos átadás-átvétel, hogy ténylegesen befejezettnek minősítsék a munkát. Kihelyezték a táblákat, felfestették az útjelzéseket, és a lámpatestek is a helyükre kerültek, így éjszaka is biztonságosan lehet közlekedni – tájékoztatott Elekes Róbert, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) területi képviseletének szóvivője. Mint mondta, a 13A és 13C országutak kereszteződésénél sokan nem vették figyelembe az egyenrangú utakon a stoptábla figyelmeztetését és a kötelező elsőbbségadást, emiatt pedig számos baleset történt. Ezért is hagyták jóvá a körforgalom megépítésére vonatkozó kérést. A műemlék templom közelsége miatt viszont számtalan engedélyt kellett beszerezniük, ezért csúszott az építkezés kezdete.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A tényleges munka a támfalak építésével az elmúlt év őszén kezdődött, majd március elején folytatódott és négy hónap alatt készült el a beruházás. A munkálatok értéke 2,5 millió lejre tehető, amelyet központi alapokból biztosítottak. 
Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere szerint előrelépés a körforgalom a községben a közlekedésbiztonság szempontjából. Nyolcéves folyamat zárult le, hiszen akkor kereste fel először a helyi önkormányzat a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságot a körforgalom kialakításának kérésével, mivel az adott útkereszteződést Udvarhelyszék egyik legveszélyesebbjeként tartották számon.

Biztonságosan, gördülékenyen

– Kikértük a statisztikákat a rendőrségtől és arra alapoztuk a kérésünket. Örülünk, hogy megvalósult, még akkor is, ha ennyi időnek kellett eltelnie a bürokratikus folyamatok miatt, hiszen a jövőben már biztonságosabban közlekedhetnek az erre autózók

– fogalmazott Kovács Lehel.
A körforgalomnál már csak a zöldövezetek rendezése van hátra, ez a helyi önkormányzatra hárul, a tervek szerint befüvesítik, illetve egy betonoszlopot kell eltávolítani a közepéből, amelyen az egyik internetszolgáltató optikai kábele van. Ettől függetlenül azonban biztonságosan és hatékonyan használható az új körforgalom. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!