Hirdetés

Bemutatkozik a Gyerekeinkért Mozgalom

Csütörtökön rajtol az Udvarhely Napok, színes programkínálat várja június utolsó napjaiban a székelyudvarhelyieket. A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény egyik helyszínén, a városi parkban számos civil szervezet is sátrat húz fel, és változatos eseményeken át ismerteti tevékenységét az érdeklődőkkel.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bemutatkozik a Gyerekeinkért Mozgalom
A parkban lesz a civil város. Családias hangulatban Fotó: Asztalos Ágnes

Egy, a serdülők mentálhigiénés állapotát felmérő – folyamatban lévő – kutatás kapcsán már írtunk lapunkban arról, hogy Székelyudvarhelyen gyermekeikért aggódó szülők szervezetbe tömörültek, és különböző programokat készülnek indítani a családok támogatására, nevelési témákban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A Gyerekeinkért Mozgalom elsősorban a fiatalokra leselkedő veszélyekre, káros szenvedélyekre mint kihívásokra próbál megoldásokat találni, előtérbe helyezve a megelőzést – közölte Liszkovics Zsuzsa, a csoport tagja.

A frissen alakult csoport az Udvarhely Napokon lép nyilvánosság elé: péntektől vasárnapig sátrukban beszélgetéseket,

előadásokat rendeznek szülőknek függőségek, szexuális nevelés, bullying és biztonságos internethasználat témakörökben.

A témákat pszichológusok, pszichiáterek, orvosok, trénerek, addiktológiai tanácsadó, jogász segítségével bontják ki. Interaktív drámapedagógiai foglalkozásokra várják a gyermekeket, ugyanakkor összegyűjtötték a környéken meghirdetett vakációs táborokat, ezek listáját is meg lehet majd tekinteni náluk.

A Köz. közösségi kávéház is kimondottan a családokat szólítja meg, izgalmas beszélgetésekkel és játékokkal, sátrukban már csütörtökön 18 órakor indul a program egy nyílt fogadóórával:

dr. Dósa Zoltán és Miklós Csongor pszichológusok azt taglalják, hogy miről nem mernek a férfiak beszélni.

Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta, hogy összesen tizenöt civil szervezet és intézmény „költözik be” az Udvarhely Napok civil városába. Ott lesz a városi kórház is, Egészségpontjuknál péntektől vasárnapig vércukorszintmérésre, véroxigénszint mérésre és vérnyomásmérésre is lesz lehetőség, újdonságként vércsoport-meghatározást is végeznek. A Gyulafehérvári Caritasnál is a család lesz fókuszban, továbbá ott lesznek a parkban az Udvarhelyszéki Anyák, „fiatalos” kínálattal pedig az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) is.

A június 26. és 30. között zajló Udvarhely Napok kulturális és szórakoztató programjait az érdeklődők megtalálják a polgármesteri hivatal honlapján és Facebook-oldalán is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!