Hirdetés

Bach zenéjével kezdődött a Kamarazene Fesztivál

Székelyudvarhelyen gyűltek össze csütörtök délután a klasszikus zene kedvelői. A Városháza Szent István termébe ünnepélyesen megnyitották a huszadik Kamarazene Fesztivált.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bach zenéjével kezdődött a Kamarazene Fesztivál
Fotó: Hodgyai István

Elsőként az Arcadia Quartet formációt hallgatta meg a közönség, másodikként a magyarországi Bazseva zenekar lépett színpadra. A zenei kavalkád pénteken is folytatódik – 18 órától a Fabula Fúvós Ötös muzsikál majd, 20 órától a Zűrös Banda szórakoztatja a közönséget. Mindkét koncertet a Szent István teremben tartják meg. A jubiláló fesztivál kibővített programmal, változatos zenei műfajokkal, valamint több helyszínnel várja a zenekedvelőket. Újdonság az is, hogy ezúttal sokkal tovább, nyolc napig szól majd az ünnepi muzsikaszó. Többnyire minden este két koncertet tartanak meg – 18 és 20 órától.

Bihari Lóránt, a fesztivál főszervezője elmondta: a fesztiválon évről évre egyre többen lépnek fel, a rendezvénysorozat programja is fokozatosan egyre inkább színesebbé vált. Az idei fellépők visszatérő vendégnek számítanak.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!