Az ifjúság érdekeit szolgálná

Parlamentiképviselő-jelöltségre pályázik Tornai Szilárd, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyezetető Tanács elnöke, tegnap sajtótájékoztatón ismertette programját.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az ifjúság érdekeit szolgálná
Tornai Szilárd Fotó: Hodgyai István

Mint arról már beszámoltunk, a szep­tember 9-i határidőig Udvarhelyszéken három személy jelentkezett parlamentiképviselő-jelöltnek, köztük Tornai Szilárd, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) elnöke. Tornai tegnap sajtótájékoztatón ismertette, hogy miért jelentkezett képviselőjelöltnek, illetve milyen programmal vágna neki a munkának. Elmondta, már a helyhatósági választásokon kivették a részüket a kampányból a fiatalok, az UIET elnökségi tagjai közül hármuknak bizalmat szavaztak a választópolgárok, így ők októberben a székelyudvarhelyi önkormányzati testületben folytathatják a munkát, most pedig az országos politikai életből is szeretnének részt vállalni és főként a fiatalok érdekeit képviselni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Közölte, ifjúsági vezetőként nem ismeretlen számára a politika, az RMDSZ-ben is munkálkodott, jelenleg az UIET elnöki tisztsége mellett a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökhelyettesi feladatait is ellátja, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) ifjúsági frakciójának vezetője, illetve az Udvarhelyszéki RMDSZ alelnöke, így e tapasztalatok birtokában vágna neki a parlamenti képviselői munkának.
Az UIET elnöke kitért a programjára is, mint mondta, az ifjúsági szervezet március 15. alkalmából összeállította az udvarhelyszéki fiatalok tizenkét pontját, ekkor közel ötezer olyan téma, felvetés érkezett a fiatalok részéről, amellyel a politikumnak foglalkoznia kell. Ezek között vannak, amelyeket önkormányzati szinten nem lehet megoldani, ezekkel foglalkozna parlamenti képviselőként. A témák között szerepelnek a lakhatási problémák, a munkahelykeresés, illetve a szakoktatás, a kivándorlás és a digitalizáció kérdése. 
Az udvarhelyszéki jelölteket szeptember 20-án, pénteken rangsorolja a szövetség döntéshozó testülete. A Hargita Megyei Egyeztető Tanács múlt heti döntése értelmében, a megyei képviselő-listán első helyen szerepel a szövetségi elnök, őt követi a csíkszéki, majd a gyergyószéki jelölt, a negyedik-ötödik hely két udvarhelyszéki jelöltet illet meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!