Állami kitüntetés

Mandátuma végén Klaus Iohannis államfő tanintézeteket részesít állami kitüntetésben, Hargita megyéből egyetlenként a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Középiskola kap elismerést. Az iskola igazgatója szerint mindez megerősítése annak, hogy jó úton járnak.

Asztalos Ágnes
Állami kitüntetés
Kitüntette Iohannis a Pedát. Jól működik az iskola. Fotó: Facebook

Több mint száz iskola képviselete vehette át tegnap délután Bukarestben az oktatás világnapja alkalmából adományozott állami kitüntetéseket. „Az oktatás világnapján […] tiszteletben tartjuk mindazok alapvető szerepét, akik részt vesznek az oktatási folyamatban, abban, hogy fiataljainkat a tudás útjára tereljék, és átvegyék azokat az értékeket, amelyekre a szabad, virágzó és erős társadalom alapja épül” – fogalmazott Klaus Iohannis államelnök a szombaton nyilvánosságra hozott üzenetében. 
A rangos elismerésben részesülő tanintézetek között kevés magyar tannyelvű iskola van, megyénkből egyetlenként a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Középiskola kapja meg az Oktatási Érdemrend lovagi fokozatát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A nagy múlttal rendelkező székelyudvarhelyi pedagógusképzés folytatójaként az iskola az utóbbi években rendre kiváló eredményeket ér el a nyolcadikosok záróvizsgáján, illetve az érettségin, több ízben is a megyében a legeredményesebbnek bizonyult, ez is hozzájárult az állami elismeréshez

– közölte lapunkkal Székely Gyula iskolaigazgató. 
A Benedek Elek Pedagógiai Középiskolának jelenleg összesen 509 tanulója van az elemi, általános és középiskolai osztályokban. A hagyományokra épülve ma is az erdélyi magyar pedagógusképzés szolgálatában áll, óvó- és tanítóképző osztályai mellett bölcsődepedagógusokat képeznek, és természettudományos képzés is zajlik az intézményben. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!