Hirdetés

Vitaindító programtervezetet dolgozott ki a Magyar Polgári Erő Székelyudvarhelyen

Nyolcfős tanácsosi listával vág neki a helyhatósági választásoknak a Magyar Polgári Erő Székelyudvarhelyen. Abban bíznak, hogy ők tölthetik be a mérleg nyelve szerepét a városi közgyűlésben.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vitaindító programtervezetet dolgozott ki a Magyar Polgári Erő Székelyudvarhelyen
Bemutatták programjukat. Felkészültek Fotó: Hodgyai István

Csütörtök délután bemutatkoztak a Magyar Polgári Erő székelyudvarhelyi tanácsosjelöltjei, akik a helyhatósági választásokat követően a mérleg nyelveként, felelős kontroll szerepét kívánják betölteni a helyi önkormányzatban. Polgármesterjelölt nélkül, nyolcfős listával vágnak neki a megmérettetésnek, elmondásuk szerint abban bíznak, hogy értékrendjükkel, szaktudásukkal Székelyudvarhely fejlődését szolgálhatják.

– Az utóbbi négy év bebizonyította, hogy ha egy csapat kezébe kerül a többségi döntés, akkor az nem feltétlenül jó. Ezúttal négy lista közül választhatnak a szavazók, mi pedig azt szeretnénk, hogy minél színesebb legyen a testület, és közösen, összhangban jobb irányba mozdulhasson el a város – fogalmazott Bindea Daniel tanácsosjelölt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A polgármester kiválasztását a városlakókra bízzák, viszont alpolgármester-jelöltjük már most van Gagiu Levente személyében. A főleg vállalkozókból álló csapat tagjai elmondták, nem az a fő céljuk, hogy mindent megváltoztassanak a jövőben. Úgy látják, hogy a meglévő értékeket meg kell tartani, de azt szeretnék, hogy a székelyudvarhelyi városi tanács többi tagjával koalícióban, közösen jó irányba tudják előmozdítani a várost. Programjukban a béke városának megteremtése, a helyi rendőrség megreformálása, az egészségügyi ellátás magasabb szintre emelése, öregotthon, uszoda, Székelyföldi Művelődési Palota megépítése is szerepel, de kiemelt figyelmet fordítanának a fiatalok hazacsábítására és az anyaországgal való kapcsolatok elmélyítésére is. A lakosság által megfogalmazott elképzelések alapján állították össze a programjukat, és városi konzultációt is szerveznek a jövőben. 
 

Egyezség az RMDSZ-szel az EP-választáson és a magyarságot veszélyeztető városokban
Az eseményen a Magyar Polgári Erő országos elnöke, Kulcsár-Terza József is jelen volt, aki a párt megalakulásának szükségességét és folyamatát ismertette a jelenlévőkkel. Elmondta, nagyon rövid volt a tavaly márciusi megalakulás óta eltelt idő ahhoz, hogy felkészülhessenek a helyhatósági választásokra, ezért csak kevés jelöltet indítottak, ám ahol indulnak, ott reális esélyük van a sikerre. Hargita megyében mindössze két polgármesterjelöltjük száll harcba Kápolnásfaluban és Tusnádfürdőn. Mint mondta, nem céljuk a magyar képviselet veszélyeztetése, éppen ezért Nagyváradon, Szatmárnémetiben és Marosvásárhelyen egyezséget kötöttek, és az RMDSZ jelöltjeit támogatják. Az Európai Parlamentben is elengedhetetlen a magyar képviselet, ezért az RMDSZ jelöltjeit támogatják.   
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!