Hirdetés

A lakásügynökségtől függnek

Önköltségen terveztetett ifjúsági lakásokat Szentegyháza önkormányzata, melyek felépítését az Országos Lakásügynökség (ANL) finanszírozza. A közbeszerzést megnyert bukaresti konzorcium a munkakezdési parancsot várja.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
A lakásügynökségtől függnek
Az Országos Lakásügynökségen múlik, hogy mikor kezdhetik Fotó: Látványterv

Két lakótömbben huszonnégy fiataloknak, illetve harmincöt év alatti családosoknak szánt lakást fognak építeni Szentegyházán az Országos Lakásügynökség finanszírozásából. A lakások építési költsége négyzetméterenként 850 euróba kerül, a munkálatok költségeiből viszont csak a tereprendezés és a közművesítés terheli az önkormányzatot. 
Megkeresésünkre Lőrincz Csaba polgármester elmondta: a munkálatok nagyjából 500 ezer lejbe fognak kerülni, ezt az összeget már az idei költségvetésbe belefoglalták. Az elöljáró ugyanakkor nehezményezte, hogy a munkálatok nem futnak át teljes mértékben az önkormányzaton, így a kivitelezés minőségére nem tudnak figyelni, mivel ez a lakásügynökség feladata. A helyzetet némiképp árnyalja, hogy a polgármester szerint augusztusra ígérték, és már ki kellett volna adják a munkakezdési parancsot, ám az még mindig nem futott be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ilyen szempontból hátrányos, hogy a lakásügynökségtől függünk. A projekt jóváhagyása is hosszú ideig húzódott, sok „diplomáciai útvesztővel”. Reméljük, hogy eleget tesznek az ígéreteknek, és még szeptember előtt elkezdődhetnek a munkálatok

– fogalmazott.
A lakásokat a régi fogászat helyére fogják felépíteni, melyet az önkormányzat bontatott le. A területrendezés magas költségeit alátámasztja, hogy nehéz, sziklás terepen fog zajlani az építkezés, amihez számos támfal kiépítése szükséges.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!