Hirdetés

A kifizetésekre várnak

A családorvosi rendelőknek helyet biztosító épületet kor­szerűsítik Farkaslakán. A vizsgálók már elkészültek, de a pályázati pénzek beérkezése még várat magára.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
A kifizetésekre várnak
Felújítják az egész szintet. Még szükség van a türelemre Fotó: Hadnagy Éva

Tavaly nyáron hirdetett pályázatot családorvosoknak rendelőik felszerelésének korszerűsítésére, illetve a rendelők felújítására az Egészségügyi Minisztérium. A kínálkozó lehetőséget a Farkaslaka községben tevékenykedő mindhárom csa­ládorvos kihasználta, és a pol­gármesteri hivatallal partnerségben – ugyanis az ő tulajdonában vannak az épületek – belevágtak a felújításba. A munka már januárban elkezdődött, és a nyár beköszöntére el is készültek a rendelők. Kicserélték a régi mozaikpadlót, a nyílászárókat, átnézették a villanyhálózatot, javították és újrafestették a falakat, de kézmosókat, kézszárítókat is szereltek a vizsgálókba.
Dr. Váradi István családorvos elmondta, a pályázatban foglaltak szerint a rájuk eső részt elvégezték, már csak az Egészségügyi Minisztériumtól várják a kifizetéseket.

A kifizetésekre várnak


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Két vagy három kollégáról tudok, akinek utaltak, a mi esetünkben még nem érkezett meg a finanszírozás, és semmilyen visszajelzést sem kaptunk a letett dokumentációinkra

– ismertette. Mint mondta, szerencséjük, hogy a kivitelező megértő és türelmes, ellenkező esetben saját zsebükből kellene kifizetniük az elvégzett munkálatokat, ami az ő esetében több mint 70 ezer lejt jelent.
A pályázat ugyanakkor új eszközök, felszerelések beszerzésére is kiterjedt, amelyeket szintén a szaktárca kellett volna beszerezzen, de ilyen téren sem történt előrelépés. A rendelőknek helyet adó épületben még zajlik a munka, jelenleg az épület folyosóján, a váróteremben, a lépcsőházban és a mosdókban dolgoznak. A pályázat csak a rendelők korszerűsítésére vonatkozott, éppen ezért a fennmaradó részek, közös terek rendbetételét a helyi önkormányzat vállalta. Az elmúlt időszakban az épület előtti parkolót is térkövezték és felújították. 
Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere korábban elmondta, céljuk, hogy az összefogás révén az épület alsó szintje teljesen megújuljon.

A kifizetésekre várnak





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!