Hirdetés

A kapussal is betalált a Vasas

A végére javult fel a Vasas Femina játéka az ACS Juniorul ellen, szombaton, a női labdarúgó 2. Liga 17. fordulójában. Az udvarhelyi alakulat lányai öt góllal szórták meg a fővárosiakat, még a Vasas hálóőre, Lengyel Kriszta is betalált, büntetőből.

Szász Csaba
A kapussal is betalált a Vasas
A második félidőre feljavult a Vasas játéka Fotó: Szász Csaba
 
A női labdarúgó 2. Liga 17. fordulójában az ACS Juniorul csapatát fogadta a Vasas Femina az udvarhelyi városi stadionban. Az első félidőben nem a legjobb játékát mutatta a házigazda, bár Márkus Gréta jóvoltából így is összejött egy gól. Lehetett volna több is, de Mezőssy Melániának nem sikerült értékesítenie a 41. percben a hazaiak javára megítélt büntetőt.
A pihenő után valamivel összeszedettebben focizott a Vasas, a vendégek pedig a 63. percben emberhátrányba kerültek, ami erősen visszafogta a lendületüket, el is kezdődött az udvarhelyi gólgyártás. Toásó Krisztina és Horváth Anita találatai minden tapsot megérdemeltek, majd amikor négy perccel a vége előtt újabb büntetőt ítéltek meg a Vasasnak, Lengyel Kriszta jött előre, egy kis időre magára hagyva a hazai kaput, a labda mögé állva magabiztosan lőtte be a tizenegyest. A habot a tortára Török Lilla tette fel az utolsó percben.
Következik szerdán, május 15-én a Román Kupa elődöntője Nagyiklódon, a Vasas Femina a Kolozsvári Universitatea otthonában  küzd a döntőbe kerülésért.

Női labdarúgó 2. Liga, 1-es csoport, 17. forduló
Vasas Femina – ACS Juniorul 5–0 (1–0)
Vasas: Lengyel – Zănoagă, Hornok, Krall, Cáceres, Márkus, Duda, Sólyom, Horváth, Mezőssy, Török. Cserék: Toásó (46.), Szabó (66.), Sinka (71.), Benczédi (71.), Boros (76.)
Vezetőedző: Vágó Attila.
Gólszerzők: Márkus (24.), Toásó (63.), Horváth (73.), Lengyel (86. – büntetőből), Török (90.)
Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!