Hirdetés

A jó vezető foglalkozik az embereivel és nem fél az innovációtól

Több mint háromszáz jelenlévő előtt tartott vállalati megújulásról szóló előadást Geszti Péter magyarországi dalszövegíró, producer és Bethke Gyöngyvér (Gogo Bethke) vállalkozó vasárnap, Székelyudvarhelyen. Az eseményen többek közt arra is fény derült, hogy Székelyudvarhely nemcsak a remek emberek, de a kedves emberek városa is.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
A jó vezető foglalkozik az embereivel és nem fél az innovációtól
Geszti és Szakács‑Paál. Egy város életében is fontos az innováció Fotó: Hodgyai István


Megújulás és innováció címmel tartott előadást vasárnap délelőtt Geszti Péter magyarországi dalszövegíró, vállalkozó és producer a székelyudvarhelyi Areo Étterem rendezvénysátrában. A sokoldalú vállalkozót Szakács-Paál István, az eseményt szervező Hargita Business Center igazgatója köszöntötte, Bethke Gyöngyvér mellett, aki Székelyföldről indulva hódította meg ingatlanértékesítéssel foglalkozó vállalkozásával az amerikai piacot. Mint Szakács‑Paál a köszöntőjében rámutatott, az olyan vállalkozásvezetésben értékes tényezők, mint az innováció, fejlesztés és megújulás, a cégvezetők és a városvezetés számára egyaránt meghatározóak kell legyenek, és bízik abban, hogy az előadók hasznos ötletekkel és tanácsokkal tudják gazdagítani a jelenlévőket.

Hodgyai István

A délelőtti brunchon Geszti főként a vállalkozói, vezetői magatartás és a kommunikáció fontosságára hívta fel a figyelmet. Előadása alatt arra szorgalmazta a vállalkozókat, hogy fordítsanak nagy figyelmet az alkalmazottjaikkal való sikeres kommunikáció kiépítésére, és ne feledjék, hogy a különféle generációkkal más kommunikációs módszerekkel lehet eljuttatni ugyanazt az üzenetet. Geszti arra is rámutatott, hogy a nyolcvanas évek gazdasági és piaci helyzetéhez képest, napjainkban lényegesen megváltoztak a körülmények: törékeny, kiszámíthatatlan és labilis lett a piac, ami a vállalkozókat nagyobb nyitottságra, folyamatos innovációra és sokszor drasztikusnak nevezhető váltásokra készteti. Az előadás után Geszti három közönségkérdésre is válaszolt. Ezekből főként az derült ki, hogy a mai vállalkozói szférában is nehéz női szereplőként részt venni, mivel sok esetben nem veszik komolyan, vagy nem látják bennük a szakmai potenciált a férfi vállalkozók. Ugyanakkor az is kiderült, hogy Székelyudvarhely egyik meghatározó tulajdonsága, hogy vendégszerető, kedves emberek élnek benne. A brunch második felében Bethke Gyöngyvér (Gogo Bethke) arról beszélt, miként lett 2,1 milliárd dolláros ingatlanértékesítése idén, ahhoz képest, hogy évekkel ezelőtt „néhány hamuban sült pogácsa árával a zsebében”, nyelvtudás nélkül utazott ki az Amerikai Egyesült Államokba.

 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!