Hirdetés

A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság folyamatosan monitorozza a parajdi sóbánya állapotát

Folyamatosan figyelemmel kíséri a parajdi sóbánya állapotát a Hargita megyei és a helyi vészhelyzeti bizottság – közölte csütörtökön a prefektusi hivatal.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság folyamatosan monitorozza a parajdi sóbánya állapotát
Fotó: Bíró István

A létesítményt ideiglenesen bezárták, miután az esőzések miatt a Korond-patakból víz szivárgott a bányába.

Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője közölte, sürgős intézkedéseket rendeltek el a vízszivárgás megfékezésére és a bánya biztonságossá tételére. A sóbánya és a Maros-medence vízügyi ügykezelőségének (ABA) szakemberei a Korond-patak vizének szabályozott elvezetésén dolgoznak, és figyelemmel kísérik a patak vízhozamát, amely jelentősen megnőtt az esőzések következtében – írja az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A gazdasági minisztérium szerdán közölte, hogy az Országos Sótársaság ideiglenesen felfüggesztette a kitermelést és a turisztikai tevékenységet a parajdi sóbányában. A tájékoztatás szerint az intézkedésre a látogatók és alkalmazottak biztonságának védelmében van szükség, a tavaszi esőzések miatt ugyanis víz szivárgott a bányába.

A helyzet orvoslásáig szünetel a kitermelés, a sóbánya nem látogatható.

Mint beszámoltunk róla, műszaki problémák miatt szerda délután bezárták a parajdi sóbánya látogatószintjét és leállították a termelést.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!