A DayByDay lett az év zenekara

A sepsiszentgyörgyi DayByDay zenekar nyerte a 12. Siculus Fesztivált, a csapat ezer euróval gazdagodott, és két daluk stúdiófelvételének lehetőségét is megkapták. A háromnapos fesztivál a győztes zenekar koncertjével zárult vasárnap este a székelyudvarhelyi városi parkban felállított színpadon.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 1 perc perc
A DayByDay lett az év zenekara
Fotó: Hodgyai István

Vasárnap este eredményhirdetéssel és koncerttel ért véget a 12. Siculus Fesztivál Székelyudvarhelyen. A háromnapos esemény során hét zenekar mutatkozott be, illetve szállt versenybe a fődíjért. Az eseménysorozaton emellett ismert hazai és magyarországi együttesek koncertjeit hallgathatták az érdeklődők a városi parkban, valamint számos egyéb programmal is készült a szervező Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A fesztivál záróeseményén Tornai Szilárd, az UIET elnöke kifejtette, a veterán siculusosok találkozóján elhangzott az örömzenélés szókapcsolat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A ’70-es években azt mondták, hogy nem is inkább a nyeremény, a díjak vagy a helyezés volt a fontos, hanem az, hogy közösen tudtak zenélni, hogy magyarul tudtak zenélni, és ezt nevezték ők örömzenélésnek. Tornai bízik benne, hogy ez 2024-ben sem változott, a most részt vevő hét zenekar is főként a közös élményért, az örömzenéért nevezett be a Siculus Fesztiválra.

A 12. alkalommal megszervezett fesztiválon a szakmai zsűri értékelése alapján közönségdíjban részesült a PKW zenekar, őket az Európa Hátsó Udvara zenekar támogatta ötszáz euróval, valamint megkapták dicséret mellett egy dal stúdiófelvételének lehetőségét és díját is. Szintén dicséretet kapott Szolga Barbi. Siculus-díjas lett és ötszáz euróval, valamint egy dal stúdiófelvételének lehetőségével gazdagodott a Caravel zenekar. További ötszáz eurós nyereményt és egy dal stúdiófelvételének lehetőségét kapta a Vanilla Phank, a Rius & Band és a Majd Kiderül zenekar. Az idei Siculus Fesztivál győztese és egyben az ezereurós díj birtokosa lett a sepsiszentgyörgyi DayByDay zenekar, amely két dal stúdiófelvételének lehetőségét is megkapta. Az eredményhirdetés a győztes zenekar koncertjével, majd a magyarországi Blahalouisiana együttes fellépésével zárult.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!