A betegellátók védettségéért

HN-információ
A székelyudvarhelyi család­or­vosi rendelőknek és a Caritas Otthoni Beteggondozói Szolgálatának adtak át a hét elején védőfelszereléseket. A Szé­kely­udvarhelyi Közösségi Alapít­vány (SZKA) és a Szent Pio Egyesület támogatásából sikerült újabb adag kesztyűt, maszkot beszerezni.

Újabb adag segítség                                                                                                              Fotó: udvarhely.ro

A családorvosi rendelők összesen 3800 darab egyszer használatos kesztyűt és 2000 darab sebészi maszkot, illetve 450 darab védőmaszkot kaptak. Védőfelszereléseket juttattak el az otthoni beteggondozói szolgálathoz is, ahol az összesen 18 munkatárs 321 idős vagy beteg személyt lát el Székelyudvarhelyen, valamint a környező településeken. A tegnap átvett adomány 7200 darab egyszer használatos kesztyűt és 800 darab sebészi maszkot tartalmazott. Ez a készlet körülbelül 4 hétre elegendő, amennyiben nem növekszik drasztikusan az ellátottak száma – nyilatkozta Vetési Nándor, a Caritas munkatársa, programvezető. Egyébként a szükségállapot bejelentése, az egészségügyi rendszer számottevő átalakulása óta 34 újabb személyről gondoskodnak. Ez annak is köszönhető, hogy a betegellátás jelen pillanatban az otthoni ápolást támogatja, annak érdekében, hogy a székelyudvarhelyi kórház a koronavírus okozta fertőzések kezelésére tudjon összpontosítani.

HN-információ



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!