Hirdetés

73 házaspárt köszöntöttek

Köszöntötték a jubiláló házaspárokat szombaton, megáldják az új kenyeret vasárnap, majd a Kolozsvári Magyar Opera Magyar Rock Szimfonik című szabadtéri koncertjén ünnepelhet Székelyudvarhely. A napot tűzijáték zárja.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
73 házaspárt köszöntöttek
Fotó: polgármesteri hivatal fb. oldala

Minden évben az augusztus 20-i ünnepséget megelőző napon a jubiláló házaspárokat is ünneplik Székelyudvarhelyen. Idén 73 pár vett részt a szombaton délután, a Városháza belső udvarán tartott eseményen, olyanok, akik idén ezüst-, arany- vagy gyémántlakodalmukat ülhetik meg. Díszoklevelet, virágcsokrot vehettek át, és a meghitt hangulatú rendezvényen Kalmus Felicián csellóművész koncertjét hallgathatták meg.

Ma 18 órakor kezdődik a Szent István-napi ünnepség a Márton Áron téren. Az új kenyér megszentelésével indul a program, majd a 25 éves székelyudvarhelyi Boróka néptáncegyüttes előadását tekinthetik meg a résztvevők. A Kolozsvári Magyar Opera koncertelőadása 20 órakor kezdődik, a magyar rockzene legendás dalait hallhatják az érdeklődők vokálszimfonikus hangzással. Olyan előadók és zenekarok dalai csendülnek fel, mint a Beatrice, Bikini, Deák Bill Gyula, Edda Művek, Hobo Blues Band, Karthago, Korál, Locomotiv GT, Lord, Omega, Piramis és Varga Miklós. A koncertelőadás tűzijátékkal zárul.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!