Hirdetés

Székelyföldi megyék mérlege: egyetértenek, de mégsem a megyeelnökök

Nagy az összhang a székelyföldi megyeelnökök között, de olykor a véleménykülönbség is számottevő, derült ki tegnap Tusványoson. A beszélgetésen szó esett sikerekről és kudarcokról is.

Fazakas Bea
Székelyföldi megyék mérlege: egyetértenek, de mégsem a megyeelnökök
Fotó: Fazakas Bea

A székelyföldi megyei önkormányzatok tevékenységének mérlegét készítette el Borboly Csaba, Tamás Sándor és Péter Ferenc tegnap Tusványoson. Agyagási Levente, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője moderátorként arra kérte a megyei önkormányzati vezetőket, hogy a sikereket és kudarcokat egyaránt ismertessék.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott, Székelyföld-szinten sosem volt olyan mértékű együttműködés, mint az elmúlt 16 évben. 

– Nincs tudomásom csődbe ment projektről Hargita megyében, de azt el kell mondanom, hogy a rendszerváltás óta nem érkeztek kellő mértékben források Székelyföldre Bukarestből. A román állam okkal nem épít autópályát Hargita megyében – jegyezte meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke szerint nem a pénzhiányra kell helyezni a hangsúlyt, hanem a szervezés mikéntjére. Hangsúlyozta, az elmúlt 16 évben jelentős kormányzati forrásokat sikerült lehívniuk a megyében, holott Kovászna megye lakossága az ország lakosságának 1 százalékát képezi. 

– Az elmúlt 16 évben több pénzt hívtunk le Brüsszelből, mint amennyit Bukarest az elmúlt 100 évben adott nekünk – tette hozzá.

Péter Ferenc jelezte, Maros megye országos szinten a 7. helyet foglalja el beruházások tekintetében. 

– Maros megye előnyben van Hargita és Kovászna megyével szemben, de kudarcként élem meg, hogy nem sikerült a Marosvásárhely–Szováta–Csíkszereda–Sepsiszentgyörgy gyorsforgalmi utat megépíteni – jelentette ki.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!