Hirdetés

Tűz ütött ki a Solymossy utcában

Egy lakóház melletti épület gyulladt ki csütörtök délután Székelyudvarhelyen a Solymossy utcában – tájékoztatott helyszínen lévő tudósítónk.

Máthé-Háromszéki Eszter
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Tűz ütött ki a Solymossy utcában
Fotó: Hodgyai István

A tűzoltók igyekeznek megfékezni a lángokat, a negyedben mindenhol érződik a füst. Úgy tudjuk, senki sem sérült meg.

FRISSÍTÉS: Mint kiderült, egy raktárépületről van szó, amelyhez nagyon közel lakóház található.

A tüzet egyelőre még nem sikerült eloltani, a tűzoltók a környékbeli települések önkéntes alakulatait is segítségül hívták.

Hodgyai István

FRISSÍTÉS: Este fél tízre sikerült eloltani a tüzet.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség pénteki közleménye szerint a székelyudvarhelyi tűzoltók a fenyédi, a máréfalvi és a bögözi önkéntes alakulatokkal együttműködve a késő esti órákig oltották a tüzet. Kifejtik, egy lakóház melletti garázs, raktár, nyári konyha, kazánház gyulladt ki valószínűleg egy meghibásodott, vagy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték miatt.

A melléképület körülbelül 180 négyzetméteres tetőzete teljesen leégett, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz átterjed a szomszédos lakóházra.

Ugyan személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős: a tetőn kívül a tűz martalékává vált a bútor, különböző anyagok és ruhák, kézműves termékek, körülbelül 200 kilogramm vegyes élelmiszer, károsodott körülbelül 18 négyzetméternyi fémlemez, 2 fagyasztóláda, sporteszközök, egy áramgenerátor, egy számítógép, a térfigyelő rendszer, szerszámok, két fém garázsajtó, a kazán, 3 napelem panel. A kár mértékét 700 ezer lejre becsülték.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!