Hirdetés

Tetten értek egy magyarországi dílert Székelyudvarhelyen

Tetten értek a rendőrök egy magyarországi drogdílert szombaton Székelyudvarhelyen – derül ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből. 

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tetten értek egy magyarországi dílert Székelyudvarhelyen
Illegális tudatmódosító szer. A gyanúsítottnál találták Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint részletezték: száz gramm pszichoaktív anyagot találtak a 31 éves, magyarországi férfinál, akit azzal gyanúsítanak, hogy engedély nélkül és jogellenesen olyan termékekkel kereskedett, amelyekről tudta, hogy pszichoaktív hatásúak lehetnek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A gyanúsítottat megmotozták, illetve átkutatták az autóját, ennek eredményeként 300 eurót és 770 lejt találtak meg és koboztak el. Ezek az összegek ugyanis feltehetően kábítószer-kereskedelemből származnak.

Ezenkívül lefoglalták a díler mobiltelefonját is. Továbbá a nyomozás eredményeként megállapították, hogy a férfi még vezetés közben is fogyasztott az általa birtokolt pszichoaktív anyagokból, ezért alkohol vagy más tudatmódosító szerek befolyása alatti járművezetés miatt is büntetőeljárás indult ellene. Lényeges körülmény, hogy a díler bírósági felügyelet alatt állt, ugyanis januárban már egy ízben tetten érték hasonló bűncselekményen – olvasható a közleményben. Vasárnap 24 órára őrizetbe vették a férfit, majd a Hargita Megyei Bíróság elrendelte harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezését. A közleményben ugyanakkor emlékeztettek: a teljes büntetőeljárás során a gyanúsított a büntető törvénykönyv által biztosított jogokkal rendelkezik, valamint az ártatlanság vélelme is megilleti.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!