Hirdetés

Száznegyven felett kapcsolták le a fiatal sofőrt Szentegyháza előtt

Autópályának nézte kedden a Csíkszereda és Szentegyháza közötti útszakaszt egy 22 éves kápolnási fiatal, ahol 142 kilométer/órás sebességgel száguldott. Pechjére sebességét a radar is rögzítette, a közlekedésrendészet 120 napra felfüggesztette a jogosítványát, és 2900 lejes bírsággal sújtotta – közölte szerdán a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint összesen 150 bírságot róttak ki néhány óra leforgása alatt.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Száznegyven felett kapcsolták le a fiatal sofőrt Szentegyháza előtt
Rajtavesztett a sofőr. Nem éri meg ennyire sietni Fotó: Hargita Megye Rendőr-főkapitányság

Mint írták, a közlekedésrendészet rendőrei kedden a 12-es, a 15-ös és a 13A jelzésű országúton tartottak közúti ellenőrzést reggel kilenc és délután két óra között. Ezalatt összesen 150 bírságot róttak ki, összesen 110 ezer lej értékben, továbbá elvették 13 sofőr jogosítványát, és bevontak négy forgalmi engedélyt. A 150 bírság közül egyébként 126-ot gyorshajtásért róttak ki.

A jogosítványokat hét esetben gyorshajtásért vették el, továbbá három alkalommal szabálytalan előzésért, két esetben ittas vezetésért és egy ízben a gyalogátjárónál való elsőbbségadás elmulasztásáért maradtak jogosítvány nélkül a sofőrök. A 142 kilométeres óránkénti sebességgel száguldó sofőrt Csíkszereda és Szentegyháza között egy olyan útszakaszon mérték be, ahol a maximális megengedett sebesség 70 kilométer/óra.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!