Hirdetés

Közúti kihágások és illegális fafuvarozás miatt indítottak büntetőeljárásokat

Kilenc büntetőeljárást indítottak törvényszegőkkel szemben a hétvégén a Hargita megyei rendőrök, egy közúti baleset esetében még folyik a nyomozás. Az elkövetett törvénysértések közül a legtöbb közúti szabályszegés volt, két esetben illegális fafuvarozás miatt indítottak büntetőeljárást – derül ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közúti kihágások és illegális fafuvarozás miatt indítottak büntetőeljárásokat
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Mint részletezték: szombaton 9:30-kor egy 57 éves székelyudvarhelyi férfi forgalomba be nem íratott robogóval közlekedett, ráadásul jogosítványa sem volt. 14:30-kor egy 27 éves csíkszeredai férfit füleltek le, akinek nem volt jogosítványa, mégis autót vezetett. Egy órával később egy külföldi férfit igazoltattak Székelyudvarhelyen, aki enyhén ittasan vezetett, literenként 0,49 milligramm légalkolholszintet mértek nála.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Este 19:30-kor pedig egy 36 éves székelyudvarhelyi férfit értek ittas vezetésen, ő alaposabban a pohár fenekére nézett: literenként 1,17 milligramm légalkoholszintett mutatott ki nála a szonda. Vasárnap 14 órakor a borszéki rendőrség igazoltatott egy részeg sofőrt, azonnal elvették a jogosítványát. Hétfőn hajnalban még rosszabbul járt egy 53 éves székelyudvarhelyi férfi, akinél 1,44 milligramm légalkoholszintet mértek, őt hiszonnégy órára őrizetbe vették.

Vasárnap este 20 óra körül a Parajd községhez tartozó Alsósófalván történt közlekedési baleset, egy 53 éves férfi autójával nekiment egy parkoló autónak, majd az út szélén levő kerítésbe csapódott.

A sofőr és utasa, egy 49 éves férfi megsérültek, kórházba szállították őket. Kiderült, hogy a jármű vezetője enyhén ittas volt, literenként 0,89 milligramm légalkoholszintet mértek nála, ráadásul jogosítványa sem volt. A fent említett valamennyi közúti kihágás esetében büntetőeljárást indítottak.

Illegális fafuvarozásért bírságoltak
A rendőrök ugyanakkor két illegális fafuvarozót is megbírságoltak, összesen 3000 lej értékben. Vasárnap egy 33 éves gyergyóditrói férfit füleltek le a gyergyószentmiklósi rendőrök, amint épp 1,8 köbméter fát fuvarozott Gyergyóalfaluban. Nem tudta hivatalos dokumentumokkal igazolni, hogy törvényesen jutott a faanyag birtokába, ezért a rakományát elkobozták, őt pedig 2000 lejes bírsággal sújtották. Szintén vasárnap Betfalván egy 44 éves férfit csíptek fülön, aki traktor után kötött utánfutóval szállított 1,7 köbméter fát, amelynek törvényességét nem tudta dokumentumokkal igazolni. A fát elkobozták, és 1000 lejes bírságot róttak ki.

A szabályt erősítő kivétel
A hétvégén egyetlen esetben nem indítottak büntetőeljárást: vasárnap egy 35 éves csíkszeredai nő Csíkszentkirály irányából motorozott Csíkszentmárton felé az 578-as európai úton, amikor elvesztette uralmát járműve felett, és nekiment egy közlekedési táblának. A motoros megsérült, kórházba szállították, megállapították, hogy nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!